Forumul Iniţiativelor Culturale KUNSTRÄUME
Начало: 04/12/2014 - 14:00
Место: Tipografia 5, 45 V. Parcalab str.
Цена: free

Dragi artişti, curatori, mănăgeri culturali şi lucratori din domeniul culturii,

dorim să vă informăm ca pe 4 decembrie 2014, incepind cu ora 14:00 va avea loc o întilnire la care vor lua parte lucratorii din sectorul culural independent şi cel public din diferite localitaţi din Moldova (Cahul, Ialoveni, Chisinau, Tiraspol, Ungheni, Comrat, Anenii Noi, Tohatin si altele) – Forumul Iniţiativelor Culturale pentru că adună la un loc atît organizaţii cît şi iniţiative din domeniul culturii care vor veni ca să-şi împărtăşească experienţa şi idei legate de dezvoltarea sectorului cultural din Moldova.

Aceasta invitatie se incadreaza in obiectivele proiectului „KUNSTRÄUME – Spații Artistice Alternative în Moldova”: Localitățile urbane fiind încă în procesul de transformare întâmpină mai multe obstacole. Multe construcții, clădiri și spații din mediul urban și-au pierdut destinația inițială. Prin proiectul KunsTräume spațiile alternative din localitățile urbane ar putea să devină accesibile pentru societatea civilă și artiștii ar avea posibilitatea să le atribuie un nou sens prin diverse intervenții artistico-culturale.

Prin intermediul acestui mesaj dorim să vă invităm sa PARTICIPAŢI la Forumul Initiativelor Culturale (KUNSTRAUME) prin a face o prezentare a unui proiect sau unei idei legate de infiintarea unui spatiul artistic sau cultural ALTERNATIV sistemului pe care il avem noi astazi (poate fi o biblioteca, un spatiu pentru proiectii de filme, o galerie sau un loc de intilniri ce incurajeaza schimbul de idei si de practici artistice noi – orice iti pare important) – vă invităm să propuneţi o IDEE care ar putea produce schimbări, ar oferi noi posibilităţi de producţie artiştilor şi ar crea un acces mai mare la arta şi cultura contemporană pentru publicului interesat sau pentru grupurile sociale marginalizate.

Omul-merge-dupa-soare_flyer-A5_web

Vă rugăm să pregatiţi o PREZENTARE de 5 min. în care să prezentaţi pe scurt organizaţia/iniţiativa în care activaţi şi ideea de proiect in legatura cu crearea unui spatiu cultural de alternativa în localitatea voastră. Totodata vă rugăm sa aduceţi cu voi PUBLICATII si materiale TIPARITE pe care sa le distribui in cadrul Forumului.

La dispoziţie veţi avea un calculator conectat la proiector si boxe pentru sunet. Puteţi aduce informaţia (imagini, prezentare power point etc.) pe flash disk portabil, pe care sa-l conectaţi la calculator.

Forumul Initiativelor Culturale va avea loc joi, 4 decembrie 2014, incepind cu ora 14:00, la Tipografia 5 (str. V. Pircalab 45, Chisinau) si va dura pina la ora 17:00

Pentru a lua parte la acest eveniment vă rugăm sa confirmaţi în scris pîna la data de 3 decembrie 2014, ora 22:00 disponibilitatea voastră de a lua parte la Forum. Trimiteţi o imagine si titlul prezentarii, totodata numele/prenumele tau si organizatia/initiativa din care faci parte.

Organizatorii vor rambursa cheltuielile de drum (în limita la 270 MDL) participanţilor sosiţi din afară Chişinăulu, care se vor înregistra în prealabil.

Programul zilei de joi in cadrul proiectului KUNSTRÄUME.

KUNSTRÄUME – Spații Artistice Alternative în Moldova – proiect elaborat, organizat și finanțat de Goethe-Institut.

Participarea la Forum este liberă!

oberliht.com

Telegram