BIKE POINT: PREZENTARE PUBLICĂ ȘI PROIECȚIE DE FILM
Начало: 14/09/2013 - 18:00
Место: str. Șciusev 103, Zpațiu (Muzeul Zemstvei)
Цена: free
FACEBOOK

Continuăm seria de evenimente prin care ne propunem să promovăm Bicicleta ca mijloc alternativ de transport / deplasare pentru Chișinău.
Cu această ocazie vă invităm cu mare drag la o prezentare publică, care va fi ținută de invitatul nostru special de la Asociația Bicicliștilor din Kiev, Ucraina, Igor Tyshcenko.

bike_point
Vedeți mai jos o scurtă descriere a prezentării lui Igor:
“Un oraș dezvoltat pentru automobile sau pentru locuitorii lui: experiența Asociației Bicicliștilor din Kiev
În cadrul acestei prezentări se va vorbi despre activitea Asociației Bicicliștilor din Kiev și experiența lor în “bicicletizarea” orașului Kiev, totodată, se va vorbi despre experiența Asociației în colaborarea cu proiectanții de drumuri și autoritățile publice locale. De la începutul existenței acestei inițiative publice s-a cultivat nu numai popularizarea ciclismului ca mijloc alternativ de transport, fiind un obiectiv principal, dar, de asemenea, s-a încercat să se schimbe atitudinea publicului față de spațiul public. În acest context, se are în vedere că, infrastructura transportului și transportul public sunt dezvoltate din fonduri publice, iar ele trebuie să fie distribuite în mod egal.

Cu toate acestea, Asociația a intrat în conflict permanent cu întregul sistem statal de dezvoltare al transportului urban, care a rămas neschimbat din perioada sovietică, și care dă preferință autoturismelor personale, dacât mijloacelor alternative de transport. Totodată, se va vorbi despre metodele de lucru și acțiunile Asociației, inclusiv, campanii de lobby, activitatea de protest, proiectele alternative de dezvoltare a infrastructurii transportului, care tratează bicicliștii și pietonii ca membri cu drepturi egale la trafic, ateliere de lucru și evenimente publice”.

Prezentarea va fi urmată de proiecția filmului “Still We Ride”

Telegram