Proiecţie în Premieră – “Poziţia Copilului”
Начало: 19/05/2013 - 19 : 00
Место: Cinema Gaudeamus
Цена: Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile
FACEBOOK

Ambasada României în Republica Moldova şi Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău anunţă proiecţia în premieră a peliculei Poziţia copilului (regia Călin Peter Netzer) – film distins cu prestigiosul premiu Ursul de Aur la Festivalul Internaţional din Berlin în 2013.

Filmul Poziţia copilului de Călin Peter Netzer este capul de afiş al Festivalului Filmului European de la Chişinău şi va fi prezentat în cadrul ceremoniei oficiale de deschidere.

razdelitel

Poziţia Copilului

pozitia_copilului_01An producţie: 2013
Regie: Călin Peter Netzer
Scenariul: Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer
Imagine: Andrei Butică
Producător: Călin Peter Netzer şi Ada Solomon
Cu: Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Nataşa Raab, Ilinca Goia

„Un film remarcabil care are în spate un scenariu dens şi precis, ce oferă un loc de onoare unor dialoguri extraordinare şi pe alocuri impozante“ – Cineuropa.org

„Regizorul este excelent în lucrul cu actorii.“ – Variety

Sinopsis: Cornelia are 60 de ani şi este profund nefericită: fiul ei Barbu, de 34 de ani, luptă din răsputeri să devină independent. S-a mutat, are propria maşină, o prietenă care nu se ridică, în mod evident, la standardele ei şi – cel mai deranjant – îşi evită mama cât de mult poate. Atunci când Cornelia află că Barbu a fost implicat într-un accident tragic, instinctele materne preiau controlul. Ea se foloseşte de toate abilităţile, de toţi prietenii sus-puşi şi de bani pentru a-şi salva fiul de la închisoare. În schimb, se aşteaptă ca el să redevină copilul dependent de altădată, ceea ce nu pare foarte dificil, având în vedere starea de şoc în care se află. Dar graniţa dintre dragostea maternă şi manipulare în folosul propriu este foarte subţire. Va fi ea capabilă să-l elibereze din poziţia copilului?

Telegram