Playlist Mărţisong: 12 feluri de a asculta primăvara by Gonzo

gonzoAșa cum primăvara se apropie de noi în andante, cu pași mărunți și liniștiți, am decis să o forțăm un pic și să o facem să vină cât mai repede. Ne-am săturat de frig și de ceață, ne-am săturat de haine groase și guturai, ne-am săturat de muzica pesimistă de iarnă. Vrem o primăvară ca afară, însă până vine ea, vă propun o primăvară muzicală formată din zece bucăți proaspete de delicatese muzicale. De la începutul anului 2013 au apărut multe muzici noi, astea le-am ales ca fiind cele preferate de mine, fie că au venit din partea unor debutanţi, sau a unor monştri sacri ai scenei muzicale. Enjoy!

[mp3-jplayer tracks=”Rhye – 3 Days@https://static.locals.md/2013/03/01-Rhye-3-Days.mp3,

Nosaj Thing – Tell@ https://static.locals.md/2013/03/02-Nosaj_Thing-Tell.mp3,

Atoms for Peace – Before Your Very Eyes@https://static.locals.md/2013/03/03-Atoms_for_Peace-Before_Your_Very_Eyes.mp3,

Кavinsky – Testarossa Autodrive @https://static.locals.md/2013/03/04-Kavinsky—Testarossa_Autodrive.mp3,

Palma Violets – All The Garden Birds @https://static.locals.md/2013/03/05-Palma_Violets—All_The_Garden-_Birds.mp3,

Mu-Ziq – Poc @https://static.locals.md/2013/03/06-Mu-Ziq—Poc.mp3,

Devendra Banhart – Never Seen Such Good Things @https://static.locals.md/2013/03/07-Devendra_Banhart—Never_Seen_Such-Good_Things.mp3,

Major Lazer – Get Free (Yellow Claw Get Free Money Remix) @https://static.locals.md/2013/03/08-Major_Lazer—Get_Free.mp3,

David Bowie – Dirty Boys@https://static.locals.md/2013/03/09-David_Bowie—Dirty_Boys.mp3,

Gold Panda – Burnt-Out Car In A Forest@https://static.locals.md/2013/03/10-Gold_Panda—Burnt-Out_Car_In_A_Forest.mp3,

Nick Cave and The Bad Seeds – Wide Lovely Eyes@https://static.locals.md/2013/03/11-Nick_Cave_The_Bad_Seeds—Wide_Lovely_Eyes.mp3,

The Knife – Full Of Fire @https://static.locals.md/2013/03/12-The_Knife—Full_Of_Fire.mp3″]

Rhye – 3 Days

Rhye reprezintă un proiect nou-nouţ din Danemarca. Mi-ar fi frică să categorisesc această muzică la un oarecare gen muzical. E pop, e soul, e rnb, e dragoste de muzică şi muzică scrisă din dragoste.  Extraordinar!

Nosaj Thing – Tell

Muzică electronică posedă o spiritualitate de invidiat. O spun-ne încă o dată Nosaj Thing, cu o piesă nectar extrasă de pe un album-paradis. Puţini instrumentişti vii ar concura în emotivitate cu acest maestru al butoanelor.

Atoms for Peace – Before Your Very Eyes

Atoms for Peace înseamnă  este un super proiect format din Thom Yorke (Radiohead), producătorul Nigel Godrich, basistul Flea (Red Hot Chili Peppers), tobarul Joey Waronker (Beck, REM) și percuționistul brazilian Mauro Refosco. N-are rost să mai comentăm ceva.

Kavinsky – Testarossa Autodrive

Eu am aflat de Kavinsky datorită filmului Drive. Apropo, ar trebui de revăzut. Până atunci ascultăm nişte energizante auditive de mare viteză.

Palma Violets – All The Garden Birds

Palma Violets reprezintă nişte copilaşi din Anglia cu ambiţii mari în scena indie britanică. Începutul pare promiţător. Să vedem ce va fi mai departe.

Mu-Ziq – Poc

Alături de Aphex Twin și Luke Vibert, Mike Paradinas poate fi considerat unul din tăticii scenei IDM și braindance. Pionierul electronicii inteligente a revenit anul acesta cu o compilație din track-urile sale vechi, nelansate până acum. Vechi, dar extraordinar de gustoase. Electronică de calitate de la unul din tăticii ei. Revenim în rave-urile anilor 1990.

Devendra Banhart – Never Seen Such Good Things

În America, adică în SUA, de ceva timp ia amploare un fel de resuscitare a muzicii folk. O resuscitează nişte tipi destul de ciudaţi, probabil din cauza asta genul a fost intitulat freak folk. Devendra Banhart e şi el un ciudat din generaţia asta de freak-folks, unul care face o muzică extraordinară.

Major Lazer – Get Free (Yellow Claw Get Free Money Remix)

Probabil toată lumea cunoaște proiectul Major Lazer după hit-ul Hold The Line, hit care a explodat toate dance floor-urile din lume cu ceva timp în urmă. Anul acesta colectivul promite să lanseze un album. Însă până atunci ne-au bucurat cu un EP. Remix-ul la Get Free promite să ţină lumea în picioare toată primăvara.

David Bowie – Dirty Boys

Bunelul David s-a întors odată cu primăvara. Ne aşteptam să-l vedem ramolit, însă pare să fie cît se poate de viu. Asta da!

Gold Panda – Burnt-Out Car In A Forest

Unele experimente auditive sună foarte bine. Gold Panda este un chirurg experimentat, unul care taie în note cu migală şi crează tablouri minimaliste de un colorit cosmic. Mai pe scurt, cuvintele n-au rost aici.

Nick Cave & The Bad Seeds – Wide Lovely Eyes

Încă un bunel. Cu un album liniştit, matur, care nu mai vrea nimic de la tine. Un album care contemplează de la sine.

The Knife – Full Of Fire

În aprilie se aşteaptă o revoluţie muzicală în forma unui nou album de la duetul suedez The Knife. Aşteptăm cu nerăbdare şi înfocare.

Gonzo Deliriumovici

Telegram