Endava Moldova organizează evenimentul „Endava Open Day” pentru studenți și profesionişti IT
Начало: 15/11/2013 - 15 : 30
Место: Endava Tower (str. Sfatul Ţării, 15, intersecţie cu str. Şciusev)
Цена: бесплатно

endava_logo

Comunicat de Presă

Endava planifică să crească la peste 400 numărul angajaților din Chișinău și organizează evenimentul „Endava Open Day” pentru studenți și profesionişti IT

Compania Endava Moldova organizează, pe 15 noiembrie 2013, evenimentul public „Endava Open Day” – o întâlnire cu cei care îşi doresc să avanseze în cariera IT împreună cu echipa Endava. Participanţii sunt aşteptaţi începând cu ora 15:30 la Endava Tower, pe strada Sfatul Ţării, 15 (intersecţie cu str. Şciusev). Grupul Endava a înregistrat o creştere de 43% a veniturilor sale în 2012, iar în Moldova planifică să mărească numărul de angajaţi la peste 400 de persoane în următorii 3 ani.

Evenimentul de prezentare Open Day se adresează tuturor studenţilor şi absolvenţilor specializărilor IT care sunt interesaţi să facă practică sau să găsească un loc de muncă în domeniul dezvoltării sau testării software. Cu această ocazie, studenţii se pot familiariza cu mediul de lucru din companie şi pot afla mai multe despre proiectele şi tehnologiile din cadrul Endava.

În cadrul sesiunilor de prezentare, participanţii vor avea ocazia să cunoască personal managementul şi angajaţii Endava Moldova, să vadă cum lucrează echipele din companie, să discute aspecte tehnice cu liderii de echipe, să participe la diverse workshop-uri şi să afle mai multe despre programele Endava pentru diferite nivele de experienţă. De asemenea, echipa de Talent Management va prezenta în detaliu programele de internship derulate de Endava.

Kumail Jetha, noul Director Operaţional Endava, oficiul din Chişinău: „În următorii trei ani planificăm să mărim echipa noastră din Chișinău la peste 400 de persoane. În lunile ce urmează, vom livra proiecte de dezvoltare software, managementul aplicațiilor software, dar și de testare software. Proiectele noastre sunt mai ales axate pe domeniul serviciilor financiare, date & analiza datelor, digital media, inclusiv aplicații pentru echipamente mobile, astfel încât profilele cele mai căutate de noi sunt programatori C/C++, Java, .NET, Android, iOS, PHP, precum și ingineri de testare și ingineri de suport. Anterior, Endava a mai organizat zile ale uşilor deschise pentru studenţi, însă evenimentul Open Day din 15 noiembrie are un format nou şi este o oportunitate deosebită pentru noi să interacționăm cu tineri talentați, care ar putea să devină viitorii noştri colegi”.

Studenții și specialiștii IT care doresc să participe la eveniment pot să se înregistreze website-ul companiei, până în data de 13 noiembrie, folosind pagina dedicată acestui eveniment 

Tot în noiembrie Endava participă la ICT Career Orientation – eveniment organizat în universităţile din Chişinău de către ATIC, Asociaţia Naţională a companiilor private din domeniul TIC.

La moment, în oficiul său din Chişinău, Endava are peste 260 de angajaţi, iar sediul nou, deschis cu un an în urmă, este ocupat în proporţie de 75%. În ultimul an au fost organizate 3 programe de internship, în urma cărora au fost angajaţi 34 de tineri IT-şti. În acelaşi timp, echipa de testare a crescut cu peste 50%. Angajaţii Endava au numeroase oportunităţi de a avansa în carieră, întrucât sunt implicați în proiecte complexe livrate clienților din Marea Britanie și SUA, iar de multe ori ocazia de a călători.

Endava investeşte constant în creşterea profesională a angajaţilor săi şi promovează cultura învăţării prin programele Endava University. Prin intermediul acestui set de programe, angajaţii Endava beneficiază de instruiri de specializare tehnice, de diverse training-uri în leadership sau comunicare eficientă, precum și cursuri de limbă engleză.

Creşterea afacerii pentru Grupul Endava

Pentru anul financiar 2012/2013, grupul Endava a raportat o creștere cu 43% a cifrei de afaceri anuale, atingând suma de 42,6 milioane de lire sterline (aproximativ 50 de milioane de euro). Grupul are la moment peste 1250 de angajați în oficiile sale din Marea Britanie, SUA, România și Moldova.

Peste 60% din veniturile companiei provin de la clienții din sectorul serviciilor financiare – în special sistemele de plăți electronice, asigurări și segmentele bancare. Restul veniturilor companiei vin de la clienți din sectoare cum ar fi: media, comerț, telecomunicații și turism – sectoare în care Endava are o experiență vastă.

Endava se concentrează din ce în ce mai mult pe clienți care sunt organizații multinaționale, ce au capacitatea de a-și extinde activitățile în mod considerabil. În prezent, aproximativ 75% din veniturile Endava provin de la clienți care cheltuiesc anual peste 2 milioane de euro pentru proiecte IT realizate cu Endava.

Despre Endava

Endava este o companie privată de servicii IT înfiinţată în anul 2000. Endava are peste 1.250 de angajați în 8 sedii în Marea Britanie, Statele Unite, România şi Republica Moldova şi o cifră anuală de afaceri de peste 40 de milioane de lire sterline/50 de milioane de euro.

Endava livrează soluţii de business şi servicii informatice în special pentru organizaţii mari din domenii cum ar fi bănci, asigurări, plăți electronice, comerț, telecomunicații și media. Endava este specializată în livrarea de servicii de Dezvoltare Software, Digital Media, Testare Software, Management Aplicații Software, Servicii Cloud.

http://www.endava.com

Telegram