Cinamatograful Gaudeamus: LOVE BUILDING
Начало: 17/10/2013 - 19:00
Место: "Gaudeamus", str. V. Alecsandri 4
Цена: ?
FACEBOOK

“Love Building” este o comedie, a cărei acțiune are loc într-o tabără menită să “repare” relații de cuplu ajunse într-un moment critic. 14 cupluri ajunse în impas, ajutate de trei pshihoterapeuți și traineri ai taberei, încearcă să-și reconstruiască poveștile de dragoste. Pe parcursul a 7 zile, participantii trec prin diverse etape ale repararii relatiilor lor. Dar cei trei traineri meniți să îi asiste au propriile lor probleme, iar lucrurile scapă încet încet de sub control. Într-o cursă continuă către “și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”, se ridică o singură întrebare: “Poți să repari dragostea în 7 zile?”

LB Tiff 700x1000 lr“Love Building” marchează debutul în regie de lungmetraj al Iuliei Rugină (Sink, Captivi de Crăciun, Vineri în jur de 11, Bună Cristina! Pa Cristina!) și reprezintă cel mai ambițios proiect al școlii Actoriedefilm.ro, fondată de Dragos Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță care și-au dorit să aducă pe marile ecrane din România un tip de cinema efervescent, proaspăt, liber de orice fel de constrângere conceptuală.

“Love Building” este un film independent, realizat doar cu sprijin financiar privat. Filmările au avut loc în vara anului 2012, pe parcursul a 10 zile, la complexul turistic Laguna Verde. Distribuția filmului este alcătuită din cei 30 de absolvenți ai celei de-a cincea generații a școlii Actoriedefilm.ro, alături de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol. Scenariul este semnat de Ana Agopian, Oana Răsuceanu si Iulia Rugină.

Filmul a fost prezentat in competitia Festivalului International de Film B’EST și în secțunea Zilele Filmului Românesc din cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF 2013), obținând Premiul Publicului și Mențiunea Specială a Juriului la Festivalul B’EST.

Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol au devenit pentru prima oară colegi de platou și producători într-un lungmetraj independent. Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol s-au reîntâlnit în fața camerei de filmare după 12 ani. În 2001 cei doi au fost protagoniștii lungmetrajului de debut al lui Cristi Puiu, ”Marfa și banii”.

Lansarea comediei LOVE BUILDING în Moldova va avea loc în prezența actorilor Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol.

Echipa OWH Studio

Билеты здесь

Telegram