11 melodii pentru Aprilie by Gonzo
Telegram

gonzo

 

Întemeiem o frumoasă tradiţie pe site-ul locals.md şi vă prezentăm în fiecare lună câte o duzină de noutăţi muzicale care merită atenţia. Pentru luna Aprilie am ales 11 melodii, frumoase foc, originale şi nemaiauzite. Dacă ai încredere în gusturile muzicale împărtăşite de Dr. Gonzo, ciuleşte urechile şi dă-i play. Promit că vei găsi ceva pe placul tău.

 

 

 

[mp3-jplayer tracks=”The Knife – Raging Lung @https://static.locals.md/2013/04/01-The-Knife-Raging-Lung.mp3,

Phosphorescent – Song For Zula @ https://static.locals.md/2013/04/02-Phosphorescent-Song-For-Zula.mp3,

Depeche Mode – My Little Universe  @https://static.locals.md/2013/04/03-Depeche-Mode-My-Little-Universe.mp3,

Thee Oh Sees – I Come From The Mountain @https://static.locals.md/2013/04/04-Thee-Oh-Sees-I-Come-From-The-Mountain.mp3,

Ceephax – Camelot Science  @https://static.locals.md/2013/04/05-Ceephax-Camelot-Science.mp3,

Ghostface Killah and Adrian Younge – Rise of the black suits @ https://static.locals.md/2013/04/06-Ghostface-Killah-and-Adrian-Younge-Rise-of-the-black-suits.mp3,

Bonobo – Cirrus  @https://static.locals.md/2013/04/07-Bonobo-Cirrus.mp3,

Tyler /The Creator – Jamba ft. Hodgy Beats@https://static.locals.md/2013/04/08-Tyler-The-Creator-Jamba-ft.-Hodgy-Beats.mp3,

DJ Koze – Track ID Anyone (ft. Caribou)@https://static.locals.md/2013/04/09-DJ-Koze-Track-ID-Anyone-ft.-Caribou.mp3,

Wiley – Ascent Intro  @https://static.locals.md/2013/04/10-Wiley-Ascent-Intro.mp3,
The Strokes – 80’s Comedown Machine @https://static.locals.md/2013/04/11-The-Strokes-80s-Comedown-Machine.mp3″]

The Knife – Raging Lung

La începutul lui Aprilie suedezii de la The Knife şi-au lansat mult aşteptatul album ”Shaking the habitual”. Părerea mea umilă presimte că release-ul va primi un loc de frunte printre cele mai bune albume ale anului 2013. Un album exotic, greu de rumegat din prima ascultare, unul care se îmbogăţeşte cu armonii noi de fiecare dată şi se dezvoltă delectări muzicale pline de mister şi psihedelie. Un album de analizat, de simţit, de trecut prin sine, nu pur şi simplu de ascultat. ”Raging Lung” este una din piesele care m-a prins din prima cu ritmurile ei de balearic îmbibate cu un post-industrial de calitate superioară.

Phosphorescent – Song for Zula

Am descoperit această trupă (formată dintr-un singur om, multi-instrumentistul american Matthew Houck) abia acum, graţie unei recenzii apărute pe portalul Pitchfork.com. Ce să vă spun? Am rămas perplex. Phosphorescent face o muzică a sferelor. Noul album te face să uiţi de tot negativismul din viaţă şi să priveşti lumea de sub soare cu ochii larg deschişi. Nu ştiu cine e Zula, dar piesa dedicată ei, sau lui, te face să zâmbeşti şi să preţuieşti viaţa adevărată. Un album de o frumuseţe rară.

Depeche Mode – My Little Universe

Depeche Mode au revenit în 2013 cu un album excelent. Consider că de la ”Ultra” încoace băieţii nu au lansat nimic mai bun. Chiar dacă criticii au făcut albumul una cu pământul, fanii l-au primit cu braţele larg deschise. Pentru că e acelaşi Depeche Mode melodic de care ne-am îndrăgostit cu toţii cândva.

Thee Oh Sees – I Come From The Mountain

Cei care spun că punk rock-ul a murit ar trebui să-şi dea câte-o palmă şi să mai vadă ce se întâmplă în muzica contemporană. Thee Oh Sees este o trupă experimentală din San Francisco, SUA. De ceva timp formaţia bucură lumea cu un amestec energizant din post punk, garage rock, noise şi alte genuri atât de dragi urechilor rebele. În 2013 echipa a lansat un nou album, unul exploziv şi plin de veselie. Punk’s not dead!

Ceephax – Camelot Science

Ceephax (Andy Jenkinson) este fratele mai mic al lui Tom Jenkinson (cunoscut pasionaţilor de electronică calitativă drept Squarepusher). Tânărul muzician ne bucură de câţiva ani încoace cu un acid calitativ, acid care a fost recomandat până şi de marele Aphex Twin. Noul album reprezintă o călătorie intergalactică energică prin genurile techno, braindance, ambient şi bineînţeles – acid. Let’s party!

Ghostface Killah & Adrian Younge – Rise Of The Black Suits

Ghostface face parte din vechea legiune de rapper-i Wu-Tang Clan. Dacă nu ai auzit de Wu-Tang Clan, mai bine nu citi mai departe. Pe lângă faptul că lansează şi un album solo în 2013, Ghostface ne-a bucurat cu o colaborare realizată împreună cu producătorul Adrian Younge. Un album care ne readuce aminte că hip-hop-ul nu înseamnă doar piţipoance goale şi ţoale haute-couture. Un album care menţine pulsul hip-hop-ului pe lungimea de undă. Wu Tang forever!

Bonobo – Cirrus

Producătorul britanic Simon Green (Bonobo) a revenit primăvara aceasta cu un album nou intitulat ”The North Borders”. Un album fierbinte, plin de raze solare şi curcubee primăvăratice, un album care ne reaminteşte de primele release-uri semnate Four Tet. Cei ce iubesc muzica caldă, îmbietoare, se vor regăsi cu siguranţă în acest longplay. Recomand din tot sufletul.

Tyler, The Creator – Jamba (ft. Hodgy Beats)

Tyler, The Creator este unul din membrii trupei de hip hop alternativ Odd Future. Odd Future este una din cele mai prolifice prezenţe în mişcarea swag, un fel de mişcare de teenageri talentaţi duşi cu pluta. Sunt tineri şi nebuni şi distrug toate stereotipurile societăţii americane cu lirica lor violentă. Noul album semnat Tyler e un pic mai matur, dacă putem vorbi de maturitate la 22 de ani. Violenţa verbală este înlocuită cu flow-ul calitativ californian. Un album pentru tinerii care pot!

DJ Koze – Track ID Anyone? (ft. Caribou)

DJ Koze este un muzician din Hamburg apreciat de cunoscătorii de deep house, minimal şi acid jazz. Noul album lansat anul acesta de neamţ ne oferă o porţie de house experimental de calitate germană. Recomand prima piesă, în colaborare cu Caribou. Şi apropo, de la albumul ”Swim” lansat de Caribou în 2010 nu prea am auzit un house mai tare.

Wiley – Ascent Intro

Îmi place flow-ul britanic. Mai ales atunci când este îmbinat cu ritmuri inteligente de grime. Noul album semnat de Wiley ar putea fi categorisit cu uşurinţă la mainstream, însă acesta conţine şi ceva bucăţi adevărate de beat-uri britanice. Prima piesă de pe album este un exemplu elocvent în acest sens. Ascent băieţi, ascent!

The Strokes – 80’s Comedown Machine

The Strokes este una din puţinele trupe indie pe care pot să le ascult. Probabil, de vină e vocea şi intonarea extraordinară a solistului Julian Casablancas. Piesa dată este extrasă de pe noul album şi ne aduce aminte de Beck. O melodie calmă, bine pusă la punct şi o atmosferă perfectă pentru a zbura un pic deasupra pământului.

Gonzo Deliriumovici

Telegram