TEATRU-SPALATORIE: VINERI, 06.04 “CriticAtac” (INTRARE LIBERĂ!), SÂMBĂTĂ, 7.04 “CLEAR HISTORY”

VINERI, 6 APRILIE, ORA 19:00
CriticAtac la Chişinău
Dezbatere & Lansarea volumului CriticAtac – Antologie I
Afterparty

INTRARE LIBERĂ!

Dezbatere: Unde este gîndirea politică azi?
Moderatori: Nicoleta Esinencu & Vasile Ernu
Echipa CriticAtac: Iulia Popovici, Costi Rogozanu, Victoria Stoiciu, Ciprian Şiulea şi Ovidiu Ţichindeleanu
Invitați: Paula Erizanu, Oleg Krasnov, Viorel Mardare, Petru Negură, Oleg Panfil

CriticAtac – Antologie I: Volumul publicat la Editura Cartier (2011) este o antologie a celor mai semnificative texte apărute pe platforma CriticAtac în decursul unui an de existență. Volumul cuprinde textele celor mai importanți colaboratori interni și externi ai CriticAtac, precum și temele centrale dezbătute în această perioadă.

CriticAtac este o platformă de critică şi analiză socială, politică şi curlturală din România care uneşte uneşte cele mai importante grupuri independente de teoreticieni, analişti, artişti şi activişti din România. Este un proiect independent, nonptofit şi nealiniat politic şi a fost lansat în septembrie 2010. Platoforma-revistă publică zilnic texte de analiză socială, politică, ideologică şi culturală şi dezbate lunar cîte o temă de interes major. Coordonatorii proiectului sînt: Vasile Ernu, Mihai Iovănel, Florin Poenaru, Costi Rogozanu, Victoria Stoiciu, Ciprian Şiulea, Ovidiu Ţichindeleanu. CriticAtac a mai lansat proiectele: Conferinţele CriticAtac și un Forum Social.

SÂMBĂTĂ, 7 APRILIE, ORA 20:00
CLEAR HISTORY
de nicoleta esinencu
veaceslav sambriş
doriana talmazan
irina vacarciuc

Performance în limba română cu supratitrare în limba rusă*

„Ostaşi, vă ordon: Treceţi Prutul. Zdrobiţi vrăjmaşul din răsărit şi din miazănoapte. Dezrobiţi din jugul roşu al bolşevismului pe fraţii noştri cotropiţi.” Este ordinul care l-a transformat pe Mareşalul Antonescu într-un adevărat erou al neamului în ochii majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova, simbolizînd totodată începutul procesului de eliberare de sub ocupaţia sovietică a ceea ce astăzi numim Republica Moldova. Marea majoritate a populaţiei nu cunoaşte însă acţiunile iniţiate de Antonescu şi regimul său împotriva populaţiei evreieşti ce locuia în această regiune: crearea ghetourilor şi a lagărelor de concentrare sau deportarea acestora în Transnistria. Aceste fapte pur şi simplu nu există. Ele au fost sistematic şterse din memoria noastră colectivă.

Clear History este un spectacol despre trecutul recent al Moldovei, un trecut ce pare a fi total necunoscut tinerei generaţii şi complet ignorat sau poate chiar ascuns cu grijă de către generaţia-martor al acestor evenimente.

*Traducere de Alexandr Brodskii

Proiect susţinut de ERSTE Foundation.

– – –

pentru rezervări contactaţi-ne cu un apel/sms (cu exceptia websms) la 060439914 sau pe mail la [email protected]
rezervările se pot face până la ora 12:00 în ziua spectacolului;
rezervările neonorate se anulează cu 30 minute înainte de ora începerii spectacolului;

– – –

contribuţie opţională 40, 60, 80 lei.

– – –

reprezentanţii mass media beneficiază de intrare liberă cu condiţia de a face rezervări cu cel puţin o zi înaintea evenimentulu. pentru detalii ce ţin de filmare sau fotografiere în timpul spectacolului vă rugăm să ne contactaţi cu cel puţin o zi înaintea spectacolului la numărul de telefon 060439914 sau pe mail la[email protected]

– – –

studenţii facultăţilor de teatru şi film beneficiază de intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

– – –

performance-ul va avea loc în sala pentru nefumători.

– – –

vă rugăm să nu fotografiaţi şi să nu filmaţi în timpul spectacolului.

– – –
www.spalatorie.md

Telegram