06 декабря 2012

TEATRU-SPĂLĂTORIE: CLEAR HISTORY// 06.12

CLEAR HISTORY

de:

nicoleta esinencu
veaceslav sambriş
doriana talmazan
irina vacarciuc

„Ostaşi, vă ordon: Treceţi Prutul. Zdrobiţi vrăjmaşul din răsărit şi din miazănoapte. Dezrobiţi din jugul roşu al bolşevismului pe fraţii noştri cotropiţi.” Este ordinul care l-a transformat pe Mareşalul Antonescu într-un adevărat erou al neamului în ochii majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova, simbolizînd totodată începutul procesului de eliberare de sub ocupaţia sovietică a ceea ce astăzi numim Republica Moldova. Marea majoritate a populaţiei nu cunoaşte însă acţiunile iniţiate de Antonescu şi regimul său împotriva populaţiei evreieşti ce locuia în această regiune: crearea ghetourilor şi a lagărelor de concentrare sau deportarea acestora în Transnistria. Aceste fapte pur şi simplu nu există.  Ele au fost sistematic şterse din memoria noastră colectivă.

Unde: teatru-spălătorie (str. Mihai Eminescu 72)

Când: 06 decembrie 2012, ora 20:00

Preţ bilet: contribuţie opţională — 40, 60, 80 lei (studenţii facultăţilor de teatru şi film beneficiază de intrare liberă, în limita locurilor disponibile)

Clear History este un spectacol despre trecutul recent al Moldovei, un trecut ce pare a fi total necunoscut tinerei generaţii şi complet ignorat sau poate chiar ascuns cu grijă de către cei din generaţia-martor al acestor evenimente.

Proiect susţinut de ERSTE Foundation.

Pentru rezervări contactaţi-ne cu un apel/sms (cu excepţia websms) la 060439914 sau pe mail la [email protected]

Rezervările se pot face până la ora 12:00 în ziua spectacolului. Rezervările neonorate se anulează cu 30 minute înainte de ora începerii spectacolului.

Spectacolul va avea loc în sala pentru nefumători.

Vă rugăm să nu fotografiaţi şi să nu filmaţi în timpul spectacolului.

 

Подписывайся