Treptele din Parcul Valea Trandafirilor au prins culoare. Urmează amenajarea unui scuar
Telegram

Motive tradiționale în nuanțe de roșu și albastru decorează treptele proaspăt desenate din Parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica. Pictarea se apropie de sfârșit, rămânând a fi trase ultimele retușuri cu pensula.

Totuși, întrucât proiectul presupune nu doar pictarea scărilor, ci și amenajarea unui spațiu de recreere pentru cetățeni, lucrările continuă. Coordonatorul proiectului, Adrian Pleșca, a relatat ce urmează să întreprindă pentru a duce inițiativa la un bun sfârșit.

adrian plesca

 

„Urmează să pictăm și parapeții acestei scări, să instalăm câteva scaune și mese în scuarul de mai jos, să amenajăm în scuar o galerie de poze și un panou informativ și alte zeci de detalii importante. Planificăm inagurarea peste 3-4 săptămâni, în dependență de cum vom reuși să facem restul procedurilor”, a afirmat Adrian Pleșca.

 

Proiectul a implicat tineri entuziasmați și activi, contribuind voluntar la pictarea acestor scări din Parcul Valea Trandafirilor. Unul dintre aceștia este Victor Zucker, care ne-a împărtășit din experiența sa.

victor zucker„Este minunat. Sunt fericit că particip la un proiect de acest gen, care a fost inițiat la fel de niște tineri. Totul se ține pe voluntariat și entuziasm. În urma acestui proiect are de câștigat toată capitala, fiindcă va fi reînviat încă un punct de atracție în oraș. Scara deja se bucură de popularitate –  noi zilele trecute încă desenam ornamentele și veneau fete să facă sesiuni foto, chiar și o nuntă a fost prezentă să facă poze, plus zeci de oameni care trec pe acolo și se minunează de cele văzute. Până în acest moment am întâmpinat mai multe dificultăți, dar inițiativa trebuie și va fi dusă la capăt. O chestie e că totul se face voluntar și uneori nu ajung brațe de muncă, cu toate acestea, s-a îndeplinit o bună parte din proiect”, a spus unul dintre voluntari, Victor Zucker.

Iată ce pot vedea deja chișinăuienii la Valea Trandafirilor:

 

PC: Facebook/Victor Zucker

PC: Facebook/Victor Zucker

Photo Credit: Instagram/amelqqa

Photo Credit: Instagram/amelqqa

Photo Credit: Facebook/Petru Lupu

Photo Credit: Facebook/Petru Lupu

Photo Credit: Facebook/Moldova Mea

Photo Credit: Facebook/Iuliana Popa

Autor: Eugenia Tataru

Telegram