EcoRun “Dragonul de Aur” la Orheiul Vechi
Начало: 18/08/2017 - 17:00
Место: Orheiul Vechi
Цена: 50 MDL
FACEBOOK

…amplasat pe structuri geologice de peste 13 milioane de ani, cu urme de locuire umană de peste 30 000 ani, fortificații geto-dace, caverne și urme ale orașelor Hoardei de Aur și Țării Moldovei – “Șehr al-Cedid” (Orașul Nou) și “Orheiul Vechi”, Rezervația Orheiul Vechi, aflată la intersecția Occidentului cu Orientul, păstrează un SEMN DIVIN – amprenta Dragonului de Aur, o făptură simbolică venerată din timpuri imemorabile în întregul spațiu euroasiatic.

Urmează “Calea Dragonului” (Semimaraton) sau „Hoarda de Aur” (Maraton), pe stânci de milioane de ani, prin locuri pline de istorie și legende! Alege una din cursele de maraton și semimaraton, prin Rezervația Orheiul Vechi și pe colinele din preajma râului Răut. Traseul curselor include Mănăstirea rupestră Butuceni, Biserica Sfânta Maria, “amfiteatrul milenar”, Vestigiile citadelei și sanctuarului geto-dacic, băilor tătărești, palatului pârcălabului, bisericii și citadelei medievale, locuinței din piatră și înconjorul siluetei legendarului Dragon de Aur.

Cursa EcoRun “Dragonul de Aur” (Orheiul Vechi) este organizată de comunitatea de alergători RunMoldova, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Interne și Complexul Muzeal Orheiul Vechi. Acest eveniment va avea loc cu suportului partenerului general – compania Orhei Vit și cu susținerea Supermarket-ului de Bon ton – Gourmet.

Vă puteți înregistra la cursă accesând siteul http://ecorun.md/ completând formularul google apoi urmând linkul pentru achitarea taxei de înregistrare.

Transport va fi oferit doar pentru data de 19.08.2017
06:00 Chișinău – Orheiul Vechi (din fața Circului)
21:00 Orheiul Vechi – Chișinău (din zona de parcare)
Cost transport: 50 MDL.

Această taxă poate fi achitată concomitent cu plata pentru înregistrare la cursă pe siteul http://biletonline.eu/ro/event/96/EcoRun-Maraton.html

Telegram