Forfotă mare astăzi la Serviciul Hidrometeorologic de Stat – peste 100 de adulți și copii au au vizitat instituția
Telegram

Cum arată încăperile de lucru ale Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), ce tehnică și instalații are în interior dar și afară, cu ce se ocupă angajații și angajatele, cum se măsoară vremea, sau nivelul hidrologic și multe alte lucruri curioase – toate acestea am reușit să le vedem astăzi, în cadrul unei vizite dăruite în cadrul Festivalului Ziua Mediului Moldova.

La eveniment au participat peste 100 de oameni – adulți și copii, împărțiți în mai multe grupuri.

Au făcut o vizită ghidată a echipamentului pentru măsurările hidrologice pe râurile republicii, platforma și stația meteorologică, direcția prognoze meteorologice, laboratorul de verificări metrologice.

Mai mult, pentru prima oară în istoria zilelor ușilor deschise ale SHS, oaspeților li s-a oferit accesul la arhive foarte vechi, de peste 200 de ani.

 

 

 

Festivalul Ziua Mondială a Mediului are loc în acest an în perioada 4-30 iunie. Este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu, cu suportul Programului de Granturi Mici GEF – PNUD, Suediei,  Uniunii Europene, Organizației Mondiale a Sănătății, Ministerul Mediului, precum și al comunității de mediu – organizații de mediu, activiști și activiste, afaceri verzi etc.

foto: Serjio Lobourenko

Telegram