11 июня 2019

Expoziție „Viața socială din Basarabia interbelică în reclame și anunțuri”

Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită la inaugurarea expoziției „VIAȚA SOCIALĂ DIN BASARABIA INTERBELICĂ ÎN RECLAME ȘI ANUNȚURI” .

Expoziția oferă prilejul de a face o incursiune în istoria publicității din Basarabia interbelică și conturează portretul consumatorului basarabean din această perioadă.

Demersul expozțițional este orientat spre imaginea publicității și importanța acesteia pentru valorile sociale, scopul final fiind accentuarea importanței publicității ca sursă de informare despre mentalitatea, gusturile, obiceiurile și activitățile populației în perioada de referință, argumentate prin faptul că reclamele din presa scrisă reprezintă o oglindă a valorilor social-economice a unei societăți. Vor fi expuse pentru prima dată ziarele cotidiene basarabene interbelice din patrimoniul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

Evenimentul face parte din cea de-a XXVIII-a ediție a Simpozionului Științific „Valori bibliofile”, organizat anual de către Biblioteca Națională a Republicii Moldova și va avea loc la 17 iunie 2019, blocul II, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”), Muzeul Cărții, etajul I.

Expoziția va fi deschisă pentru vizitatori până la 30 septembrie 2019.

Подписывайся