Cine sunt mentorii din cadrul proiectului de documentare Moldova mea
Telegram

În perioada 5-8 octombrie, proiectul Moldova Mea va desfășura primul workshop în producție de filme documentare. Atelierul este conceput pentru a ajuta participanții să-și dezvolte cunoștințele în materie de documentar și să își dezvolte subiectele lor de film.

Moldova Mea este un proiect cinematografic care își propune să realizeze o colecție de mini-povești vizuale despre Moldova. Participanții proiectului, cineaști începători sau experimentați, jurnaliști, vor explora persoane, locuri, comunități, folclor, personalități, mișcări sociale care definesc, în viziunea lor, ce înseamnă Moldova.

Mentorii workshop-ului vor fi regizorul american, nominalizat la premiul Oscar, Chuck Braverman și cineastul moldovean Ruben Agadjanean. În cele 4 zile ale workshop-ului, mentorii îi vor ajuta pe participanți să învețe cum să spună subiectul unui film într-un pitch convingător, vor explora principiile storytelling-ului și a producției de documentar de scurt-metraj.

Iată cine sunt cei doi mentori ai workshop-ului:

Chuck Braverman este regizor american de film documentar. Câștigător de două ori al premiului Emmy, a fost nominalizat pentru un Oscar cu filmul “Curtain Call”. A absolvit Departamentul de Cinematografie al Universității din California de Sud, iar unul dintre primele proiecte ale lui a fost istoria SUA în trei minute. Chuck Braverman a produs pentru Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Times, HBO, TLC, Court TV, MSNBC și Discovery Health. El a fost co-fondatorul și directorul general al conferinței The Westdoc pentru documentare și realitate.

Ruben Agadjanean și-a început cariera în anul 2001 ca asistent într-o coproducție moldo-americană. A fost implicat în proiecte de producție a reclamelor și scurtmetrajelor. În 2016 a absolvit Academia de Film Nikita Mihalkov din Moscova. În 2007 Ruben a câștigat premiul FIFD CRONOGRAF pentru cel mai bun documentar la secțiunea Producții Locale cu filmul “San Sanych”. Același film a fost premiat la Festivalul de Film de la Trieste – CCEI AWARD. Ruben Agadjanean este lector la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Pentru participare la proiect, candidații sunt rugați să expedieze CV-ul și formularul de aplicare completat, care să conțină o propunere de subiect de film documentar la tematica menționată. Potențialii candidați din regiuni sunt încurajați să aplice, iar aplicații pot fi atât individuale, cât și din partea echipelor a câte doi oameni. Workshop-ul din 5-8 octombrie va avea loc în afara Chișinăului, iar candidații selectați vor trebui să fie disponibili pentru participare în această perioadă.

Proiectul Moldova Mea este implementat de OWH Studio și susținut financiar de către Ambasada Americii în Republica Moldova.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV-ul și formularul de aplicare la adresa [email protected], până la data de 18 septembrie 2017.

Pentru mai multe detalii ne puteți urmări pe pagina de Facebook Moldova Mea.

Telegram