Motivare.md – proiectul care dăruiește zâmbet zi de zi cu un SMS motivațional
Telegram

Motivare.md – proiectul care dăruiește zâmbet zi de zi cu un SMS motivațional

O motivare dis-de-dimineață este cheia unei zile de succes, în care pășești entuziasmat și plin de forță pentru cucerirea unor noi înălțimi. Așa își încep programul utilizatorii înregistrați pe site-ul Motivarea Ta, pentru a primi gratuit, zi de zi, câte un SMS pe telefonul mobil care să îi facă să zâmbească și să creadă în sine.

De circa jumătate de an, acest proiect non-profit a evoluat considerabil, având recenzii pozitive de la persoanele care se bucură de mesajele primite, circa 3.000 de like-uri pe pagina de Facebook și peste 3.000 persoane înregistrate pe site. Pe parcursul acestei perioade de activitate, Motivarea Ta a distribuit zi de zi, în total, 150 de mesaje până la finele anului 2015, pe care le poți descoperi aici.

razdelitel punktir

Locals a discutat cu persoana care a creat acest proiect și muncește pentru a-l dezvolta – un tânăr din Chișinău care se bucură de succes în anonimat.

Despre lansarea proiectului Motivarea Ta

„Fiecare dintre noi vrea să trăiască într-o lume mai bună, însă mereu există ceva ce ne oprește să acționăm. Am văzut mulți tineri, care aveau idei frumoase și s-au lăsat bătuți la jumătate de drum. Majoritatea au facut-o doar din cauza că nu aveau acea susținere alături. Totuși aș spune că această idee a venit spontan, în urma cărei nu au fost nopți nedormite pînă la crearea unui concept bine definit. A fost doar dorința de a le demonstra oamenilor că dacă ei vreau, atunci ei pot obține totul.”

„Oamenii trebuie iubiți și lucrurile folosite. Haosul lumii de azi este pentru că iubim lucrurile și folosim oamenii.” (Dalai Lama)

Necesitatea proiectului Motivarea Ta pentru societate

„Sincer vorbind, să mă fi întrebat asta când am lansat proiectul, nu aș fi știut cu certitudine ce să-ți răspund. Nu știam de ce au nevoie tinerii, însă am știut de ce am nevoie eu în momentele în care nu găseam nici un sprijin alături. Nu vreau să laud proiectul sau să îi asum acum un rol hotărâtor în viața celor abonați, dar se spune că dimineața începe cu un gând frumos și un zâmbet. Asta și încercăm să facem, să readucem acea încredere în forțele proprii, să demonstrăm că citatele pot fi ceva mai mult decât o postare pe Facebook, căci, pe lângă doza zilnică de motivație, promovăm și cultura. Iar despre faptul că e necesar nu vorbim noi, dar cei abonați, care, la rândul lor, sunt motivația noastră.”

„Problema pe care o au oamenii nu este aceea că țintesc prea sus și eșuează, ci țintesc prea jos și reușesc.” (Michelangelo)

Despre evoluție și dezvoltarea proiectului

„Inițial, nu am dorit să facem mare promovare, am spus că hai să încercăm, ca să vedem cum va fi acceptat proiectul. Din acest motiv am păstrat și continuăm să fim în anonimat, ca să primim un feedback obiectiv, dar și nu vrem să ne punem pe noi în evidență pentru a fi lăudați. Nu am optat niciodată pentru cantitate, ci pentru calitate, însă totuși într-o perioadă scurtă de timp, am ajuns la un număr împunător de abonați. Aici am înțeles că oamenii au nevoie de ceva mai mult și a venit ideea de a crea un site, care a fost recent lansat, dar încă e în dezvoltare. Pentru aceasta am și recrutat noi membri, iar spre uimirea noastă am primit destul de multe aplicații. Ne-a fost greu să îi alegem pe cei mai buni, însă le sunt extrem de recunoscător pentru lucrul şi ambiţia cu care ei lucrează, pentru a atinge scopurile proiectului. În planul pentru anul acesta este, în primul rând, dezvoltarea site-ului, iar după asta urmează multe surprize despre care veți afla în viitorul apropiat.”

“Îndoielile noastre sunt trădători, și ne fac să pierdem lucrurile bune ale vieții din cauza fricii de a
încerca.” (William Shakespeare)

Înscrie-te aici pentru a primi zilnic, gratuit, mesaje motivaționale pe telefonul tău mobil.

motivare md (4)

motivare md (3)

motivare md (2)

motivare md (1)

Autor: Eugenia Tataru

Telegram