30 мая 2024

Moldova Digital Summit: EVO, MIA pentru afaceri, noul buletin digital și alte noutăți pe care nu le poți rata!

Între 6 și 7 iunie, sub genericul la  „Powering a 100% Digital Tomorrow”, la Chișinău Arena are loc cel mai mare eveniment digital al țării – Moldova Digital Summit.

Această ediție este un punct de întâlnire pentru experți internaționali și locali, inovatori, autori de renume mondial, lideri de opinie, precum și pentru toți cei pasionați de digitalizare și inovație.

Moldova Digital Summit 2024 aduce în prim plan discuții despre transformarea digitală în domeniul serviciilor digitale, afaceri, competențe și infrastructură, având o agendă de discuții, paneluri și workshopuri la subiecte precum inteligența artificială și inovații tehnologice, până la servicii publice digitalizate, integrarea în piața digitală și dezvoltarea unui ecosistem digital global.

Pe parcursul celor 2 zile,participanții vor avea șansa să descopere peste 50 de experți internaționali și locali, dar și să participe la peste 25 de paneluri de discuție și workshopuri tematice.

Printre punctele-cheie de atracție ale summitului se numără:

  • Lansarea EVO, aplicația integrată de interacțiune a cetățenilor cu statul, care va transforma modul în care accesăm serviciile publice.
  • Prezentarea MIA Plăți Instant pentru afaceri, o soluție care facilitează tranzacțiile rapide și sigure – acceptarea plăților prin QR sau prin intermediul unui singur click.
  • Obținerea semnăturii electronice – veți putea obține semnătura electronică în zona expo – în doar câteva minute. Toți prestatorii vor fi acolo.
  • Prezentarea Programului „Europa Digitală”, care deschide accesul la fonduri europene semnificative (un total de 7 miliarde de euro) pentru Republica Moldova.
  • Semnarea Memorandumului de înțelegere între Moldova Innovation Technology Park (MITP) și Sharjah Research, Technology and Innovation Park (SRTIP) din Emiratele Arabe Unite, marcând un pas important în cooperarea internațională pentru inovație.
  • Prezentarea buletinului de identitate digital, un pas major spre o societate digitală integrată.

Summitul va include și o Zonă Expo cu o suprafață impresionantă de peste 1.000 m², unde giganți tehnologici precum Mastercard, Orange, Google, Fortinet și IBM, alături de agenții guvernamentale, companii, startup-uri și mediul academic își vor prezenta inovațiile, serviciile și soluțiile digitale în timp real.

Startup Alley va fi punctul de atracție pentru antreprenori, oferind o platformă unică pentru startup-uri de a-și expune inovațiile și de a interacționa cu investitori potențiali. Este o oportunitate rară de a explora potențialul unic de creștere și de inovație din regiune.

În cadrul Chișinău Arena va fi organizată și o zonă Food Court, pentru ca pe parcursul aflării la eveniment, toți cei prezenți să poate savura bucătăria locală.

Cele 2 zile la Chișinău Arena vor fi încununate cu un concert.

Ziua de 8 iunie este dedicată  Tekwill Expo Day, evenimentul care aduce în prim plan tinerii inovatori și creatori. Cea de-a treia zi a summitului va oferi vizitatorilor experiențe interactive cu tehnologiile educaționale și proiecte inginerești de ultimă oră create de tineri.

Indiferent dacă ești antreprenor, student, profesionist IT sau pur și simplu pasionat de tehnologie, Moldova Digital Summit 2024 îți oferă oportunități unice de networking, învățare și inspirație. Este locul ideal pentru a interacționa cu experți de top, pentru a explora oportunități de colaborare sau investiții, pentru a participa la workshop-uri instructive și pentru a te lăsa impresionat de cele mai noi tendințe în digitalizare.

Grăbește-te să-ți rezervi locul și nu rata ocazia de a fi parte din acest eveniment memorabil! Accesul la eveniment este gratuit, în baza înregistrării pe site-ul oficial: https://moldovadigitalsummit.md

 

Despre Moldova Digital Summit

Moldova Digital Summit reunește principalii factori de decizie din sectorul public și privat, atât la nivel local, cât și internațional, pentru a explora cele mai recente tendințe și bune practici în transformarea digitală. Summitul oferă o platformă pentru dialog și colaborare la nivel înalt despre cum să valorificăm puterea tehnologiei pentru a construi un viitor mai incluziv, sustenabil și prosper pentru Moldova.

Evenimentul este organizat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării împreună cu Asociația Națională a Companiilor TIC (ATIC)Agenția de Guvernare Electronică, Moldova Innovation Technology Park (MITP)Agenția de Investiții a MoldoveiTechnovatorStartup Moldova, Tekwill și Universitatea Tehnică a Moldovei, cu susținerea strategică și financiară a Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și a Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), a Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, a Băncii Mondiale, a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, Ukraine Moldova Entreprise Fund, cu susținerea Proiectului OPTIM, finanțat de Elveția (sau Guvernul Elveției) și implementat de Helvetas, precum și Moldova Cybersecurity Rapid Assistance Project 2.0 finanțat de Uniunea Europeană, și EU Partnership Mission în Republica Moldova.

Parteneri ai evenimentului:

Cu susținerea: Vinăria din Vale

Parteneri comunitari: AmCham Moldova, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Hotel Richmond,

Parteneri media: simpals, agora.md, newsmaker.md, locals.md, realitatea.md, bani.md.

Подписывайся