Inovația și Democrația se întâlnesc pe 27 și 28 octombrie în Hackathon-ul Democracy Tech, la Artcor
Telegram

Democracy Tech Hackathon, o inițiativă publică care pune tehnologia în slujba libertății și democrației, va avea loc pe 27 și 28 octombrie, 2023, la Artcor. Hackathonul se va desfășura în cadrul Conferinței Moldova DemTech și este organizat de Yep! Moldova în parteneriat cu Fundația Alliance of Democracies, organizație non-profit înființată de fostul Secretar General NATO și fostul Prim-Ministru al Danemarcei, Anders Fogh Rasmussen.

Democracy Tech Hackathon este un eveniment de două zile care are scopul de a aduce inovația în tehnologie împreună, pentru a susține valorile democrației și libertății. Participanții care pot fi: dezvoltatori, designeri, analiști de date, antreprenori și experți în politici publice, vor lucra în echipă pentru a dezvolta soluții creative care să abordeze provocările democrației din zilele noastre.

Câștigătorii din acest an vor beneficia de mentorat din partea Fundației Alliance of Democracies și vor avea șansa de a deveni bursieri în următorul ciclu al Programului de Antreprenoriat Democracy Tech.

Cei interesați se pot înregistra în echipă sau individual completând formularul: https://bit.ly/3R6Rqki.

Democracy Tech Hackathon:

Democracy Tech Hackathon este la cea de a doua ediție la Chișinău. Prima ediție a avut loc în noiembrie, 2022, când în urma a 2 zile de lucru intens a fost desemnată echipa câștigătoare, dezvoltatorii proiectului „Parlamentul Poporului”. După încheierea hackathon-ului, echipa celor 6 inovatori a continuat să primească sprijin pe parcursul lunii decembrie, în timp ce lucrau la inovația lor. În mai 2023 aceștia au mers să prezinte soluția pe care au dezvoltat-o la Summitul pentru Democrație de la Copenhaga (CDS). Prezentarea echipei din Moldova poate fi urmărită aici: https://youtu.be/mvJeag0ftyI.

În ultimii trei ani, Fundația  Alliance of Democracies, prin intermediul programului său de burse Democracy Tech, a echipat antreprenori din Georgia, Moldova, Ucraina și Armenia cu soluții tehnologice pentru problemele democrației, oferindu-le know-how-ul pentru a iniția și dezvolta afaceri bazate pe principii democratice. Bursierii au beneficiat de masterclass-uri, mentorat și oportunitatea de a-și prezenta soluțiile tehnologice la Summitul pentru Democrație de la Copenhaga, care are loc anual.

Fundația Alliance of Democracies:

Fundația Alliance of Democracies, fondată în 2017, își propune să devină „megafonul” principal pentru cauza democrației la nivel mondial. Această organizație non-profit își dedică activitatea promovării democrației și piețelor libere în întreaga lume, prin inițiative precum Summitul pentru Democrație de la Copenhaga și Dezvoltarea Afacerilor și Tehnologiei pentru Libertate și Democrație.

Yep!Moldova

Yep! Moldova este o organizație care dezvoltă early stage startups și promovează gândirea antreprenorială.

Începând cu anul 2018, Yep!Moldova a organizat peste 100 de evenimente locale, regionale și internaționale, la care au participat peste 10000 de persoane – fondatori de startup-uri, experți în domeniul antreprenorial, studenți, elevi, profesori.

Viziunea Yep!Moldova este să dezvolte o generație de oameni care gândesc antreprenorial.

 

Telegram