Festivalul Ziua Mondială a Mediului în Moldova va începe în acest an pe 4 iunie și va dura o lună de zile
Начало: 04/06/2022 - 16:00
Место: Parcul Valea Morilor
Цена: -
FACEBOOK

În perioada 4-30 iunie, comunitatea de mediu organizează Festivalul Ziua Mondială a Mediului în Moldova. Acesta fi lansat la Chișinău, în Parcul Valea Morilor, cu expoziții, iarmaroc, activități, distracție, odihnă și concert și va continua până la sfârșitul lunii, cu diverse evenimente inclusiv în afara capitalei.

Festivalul este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu, cu suportul Programului de Granturi Mici GEF – PNUD, Suediei, Uniunii Europene, Organizației Mondiale a Sănătății, Ministerul Mediului, precum și al comunității de mediu – organizații de mediu, activiști și activiste, afaceri verzi etc.

Pe 4 iunie, în Parcul Valea Morilor, publicul va putea vizita o expoziție a Grădinii Botanice, a Institutului de zoologie, tehnologii de eficiență energetică (colectoare solare, cazane pe biomasă etc), stații de epurare individuală etc; va putea depozita plastic, tehnică, baterii și medicamente uzate; va participa la diverse ateliere, quiz-uri, laboratoare, discuții, dezbateri, va putea face cumpărături la iarmarocul cu produse prietenoase mediului. De asemenea, vor fi organizate zone pentru jocuri (de masă și interactive, pentru copii și adulți), precum și un spațiu de odihnă în hamace.

Evenimentul va începe la ora 16:00 și se va încheia cu un concert la ora 22:00.

Participarea publicului este gratuită.

Mai multe detalii despre eveniment – activități, programul lunii, programul artistic etc – le puteți urmări pe pagina evenimentului Ziua Mediului, pe Facebook.

Telegram