Ziua Mondială a Mediului 2016
Начало: 05/06/2016 - 14:00
Место: Parcul Valea Morilor
Цена: free
FACEBOOK

Ziua Mondială a Mediului 2016 va deveni o întâlnire emoționantă cu natura, o sărbătoare în adevăratul sens al cuvântului. Pici voinici, tineri inspirați, adulți, părinți și bunici sunt invitați să-și petreacă ziua de duminică, 5 iunie, în sânul naturii. Astfel, cu începere de la 14.00, în parcul Valea Morilor se va sărbători Ziua Mondială a Mediului 2016, eveniment la care va fi încurajată atitudinea prietenoasă și de ocrotire a mediului.

Organizatorii explică că spațiul pentru sărbătoare va fi împărțit în câteva zone, în care se va putea intra și participa activ după deschiderea oficială a evenimentului:

”Mănâncă, roagă-te și iubește…Planeta Pământ”. O să fie amenajat un teren foarte verde pentru comunicare și odihnă (la umbră, pe iarbă, așezați foarte comod).

”Omul în natură”. Este zona cea mai activă și cu ateliere deosebit de interesante.

În acest spațiu vom confecționa sacoșe din bannere reciclate, va avea loc un atelier de reciclare artistică pentru copii, vom putea învăța cum sunt confecționate coșurile din nuiele etc.
O să avem și un spațiu separat, în care va fi improvizat un popas touristic. Aici vom putea învăța lucruri utile, de exemplu, cum se instalează un cort, cum se amenajează teritoriul în jurul cortului, mai multe tipuri de noduri etc. Tot aici vom putea urmări păsările, vom învăța specii de copaci și cum se măsoară dimensiunile acestora.

Pe teritoriul ”Produse ale naturii” va avea loc o expoziție cu vânzare. Meșteri populari din mai multe raioane ale republicii o să vină cu obiecte confecționate din lut, lemn, fibre vegetale, lozie etc. De asemenea, o să puteți cumpăra cele mai prețioase produse naturale locale – plante medicinale, miere, pomușoare etc. Aici, ne vom reaminti și bucura de beneficiile pe care ni le oferă natura.

O altă expoziție interesantă și informativă veți putea vizita în zona ”Regenerabile”, iar pe faleza lacului din Parcul ”Valea Morilor” o să puteți vedea fotografii despre activitățile proiectelor și instituțiilor organizatoare ale evenimentului.

”Lasă un mesaj planetei Pământ”. Aici vom avea la dispoziție un suport pe care să putem lăsa mesajele noastre de susținere a mediului (la sfârșit, o să-l fotografiem și o să-l transformăm în banner). O să facem și fotografii tematice. Copiii, spre deliciul tuturor, o să deseneze cu cretă pe asfalt.

Vor fi și multe cadouri frumoase, așa cum se cuvine într-o zi de sărbătoare. De Ziua Mediului, să ne unim forțele întru promovarea unui mediu curat!

Pentru a fi la curent cu agenda, invitații, dar și alte anunțuri din partea organizatorilor urmăriți pagina de facebook a evenimentului.

ecopresa.md

Telegram