Pașaport românesc sau buletin de identitate, ce document să soliciți cu JustConsult? 
Telegram

Pașaport românesc sau buletin de identitate, ce document să soliciți cu JustConsult?

Atât pașaportul românesc cât și buletinul de identitate românesc oferă multe beneficii celor care le dețin. Există însă diferențe majore între cele două documente, precum și acțiunile pe care le poți realiza în baza acestora. Află din acest articol ce tip de document ți se potrivește și cum îl soliciți mai ușor, apelând la JustConsult.

Pașaport românesc versus buletin de identitate românesc

Un pașaport românesc este documentul care îți permite să călătorești liber în 174 de țări. Dacă deții un pașaport românesc, poți să te stabilești cu traiul în România sau oricare țară a Uniunii Europene, dar și să aplici pentru studii gratuite la Universități europene.

Buletinul de identitate este un act cu care te identifici în fața autorităților. În baza buletinului, la fel, poți călători în multe state ale Uniunii Europene, cu unele excepții. Pe lângă aceasta, dacă deții buletin de identitate românesc, poți preschimba permisul tău moldovenesc în românesc sau solicita alocația pentru copil din partea României. Având un buletin românesc, mai obții dreptul de a deschide, un cont bancar sau o afacere. Totodată, poți obține polița de asigurare medicală din România, să procuri o locuință sau să accesezi studii gratuite în universitățile europene.

Cum obții pașaportul și buletinul de identitate românesc?

Dacă ești stabilit cu domiciliul permanent în Republica Moldova și vrei să perfectezi pașaport românesc cu domiciliul în străinătate, ai posibilitatea să depui cererea la Consulatul României. Pentru aceasta vei face o programare online în prealabil, iar așteptarea va fi îndelungată – aproximativ 6 luni.

Poți însă perfecta pașaportul românesc mai rapid – în 14 zile, dacă depui cererea în România. Pentru aceasta va fi necesar să te asiguri cu transport, pentru a te deplasa în România, în ziua când ești programat și să afli locația exactă a instituției. Nu uita și de programarea online în prealabil, care este obligatorie.

Un alt aspect important –  atunci când te apropii la ghișeu deja trebuie să ai bonul de achitare a taxei oficiale pentru perfectarea pașaportului românesc. În caz contrar, pierzi programarea și vei fi nevoit să revii în altă zi.

Dacă nu dorești să perfectezi un pașaport românesc, poți să soliciți eliberarea buletinului de identitate. Pentru aceasta, la fel, vei avea nevoie de certificatul de cetățenie și acte de stare civilă transcrise în România. Important să știi că, la perfectarea buletinului, trebuie să fii stabilit cu domiciliul în România, care va fi indicat în act.

În cazul în care dorești să deții ambele acte, primul se va perfecta buletinul de identitate românesc, iar apoi – pașaportul românesc.

Cum are loc procedura de perfectare a unui pașaport românesc cu JustConsult?

Perfectarea pașaportului românesc sau a buletinului de identitate cu JustConsult este mult mai simplă și mai convenabilă pentru cetățeni. Pe lângă faptul că îți economisește timp, mai scapi de unele cheltuieli inutile. De ce? Pentru că JustConsult se ocupă de toate aspectele legate de programare, transport și achitare a taxelor.  Pe lângă aceasta, nu vei pierde timp și bani pentru că depui cererea garantat într-o zi, dar și vei fi scutit de a face a doua deplasare în România să-ți ridici actele.

Cu JustConsult, timp de 14 zile, pașaportul românesc este în mâinile tale.

  • Efectuăm în prealabil programarea online;
  • Achităm din timp taxele de stat;
  • Faci o singură deplasare în România și depui garantat cererea;
  • Ridicăm pașaportului românesc și îl livrăm în Moldova.

Obții buletinul de identitate în doar 45 de zile – legal și sigur.

  • Efectuăm în prealabil programarea online;
  • Ești stabilit la domiciliu direct de către proprietar;
  • Faci un singur drum în România, iar noi ți-l livrăm când e gata.

Alegerea îți aparține privind modul în care vrei să perfectezi pașaportul românesc, buletin de identitate sau orice alt act românesc. Dacă ai nevoie de o consultație urgentă din partea specialistului companiei, accesează pagina  JustConsult și completează formularul sau sună la numărul de telefon 022 10 50 80.

Telegram