Spectacol inedit la Chișinău, susținut de maestrul Eugen Doga și de actorul Dorel Vişan
Начало: 30/11/2021 - 18:30
Место: Teatrul Național „Mihai Eminescu”
Цена: -

Un spectacol muzical-poetic inedit, susținut de maestrul Eugen Doga și de actorul Dorel Vişan, va avea loc marți, 30 noiembrie 2021, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău. 

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Direcția Cultură a Primăriei municipiului Chișinău.

Spectacolul se va desfășura sub forma unui dialog continuu între poezia eminesciană, interpretată de Dorel Vișan și creații muzicale compuse de Eugen Doga, interpretate de compozitor la pian.

Eugen Doga s-a născut la 1 martie 1937 în satul Mocra din regiunea transnistreană. A adunat pe parcursul vieții numeroase distincții și premii naționale și internaționale. Este considerat unul dintre cei mai importanți compozitori români contemporani, iar muzica sa a răsunat în marile săli de concerte din lume, a fost coloană sonoră a unor filme de succes sau a putut fi auzită în spectacole de teatru. Talentul incontestabil al lui Eugen Doga este recunoscut acum și de UNESCO, pentru care valsul inclus în coloana sonoră a filmului „Gingaşa şi tandra mea fiară” este numit a patra capodoperă muzicală a secolului XX.

Dorel Vișan (n. 25 iunie 1937, Tăușeni, Bonțida, Cluj, România) este un cunoscut actor și poet român. Interpret a peste 40 de roluri în teatru și unul dintre cei mai importanți actori de film din România, cu o solidă reputație europeană, Dorel Vișan a marcat, în mod decisiv, istoria filmului românesc.

Telegram