Сoncert aniversar, dedicat marelui compozitor Eugen Doga
Начало: 01/10/2017 - 17:00
Место: Teatrul Verde, Chisinau
Цена: 80-150 lei

iTicket vă invită să petreceți o seară de neuitat la un mega concert aniversar, dedicat marelui compozitor Eugen Doga, ce va avea loc duminică, 1 octombrie 2017 la Teatrul Verde, Chisinau, începand cu ora 17:00.

Compozitorul este autorul celebrului vals „Gingaşa şi tandra mea fiară”, desemnat de către UNESCO drept cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului trecut.

Evenimentul aduce pe scenă artişti remarcabili, care conferă o splendoare aparte concertului:

– Orchestra extinsă a Teatrului National de Opera si Balet “Maria Bieșu” sub bagheta dirijorului Dumitru Carciumaru ( peste 80 persoane)
– Tania Cerga
– Vitalie Advahov
– Formatia Akord
– Mariana Bulicanu
– Vasile Tinei
– Ana Cernicova
– Dumitru Mitu
– Ana-Maria Donose (Romania)
– Corul Teatrului de Opera si Balet Maria Biesu (peste 50 persoane)
– Dansatori
– Cor alcatuit din 80 copii.

Astfel, într-o seară calda de toamna peste 160 de muzicieni vor evolua pe aceeași scenă iar publicul meloman va savura un concert unic – o recompensă morală grandioasa pentru Maestrul Doga.

Spectacolul se va desfăşura pe muzica şi cu participarea compozitorului Eugen Doga. Nelipsit va fi valsul „Gingaşa şi tandra mea fiară” interpretat de Maestru.

Eugen Doga este supranumit „Maestru în artă, Artist al Poporului şi Om al Mileniului”, iar anul 2017 cuprinde de o serie de concerte dedicate creației nemaipomenite. Creația acestuia a fost inclusă în în coloana sonoră a filmului „Gingaşa şi tandra mea fiară”, drept una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX, Ronald Reagan considerându-l drept cel mai bun vals al veacului.

A îndrăgit muzica de mic copil, iar acest lucru l-a determinat să să facă studii la Şcoala de muzică din Chişinău, apoi la Conservatorul de Stat, clasa de violoncel. Chiar și până în prezent, maestrul crede că anume muzica îi poate face pe oameni fericiți.

Domeniul care i-a adus notorietate internaţională este arta componistică. A scris o simfonie, 2 uverturi pentru orchestră, 3 balete, 6 cvartete, 50 de piese instrumentale, peste 70 de valsuri, 10 tangouri, 60 de romanţe şi muzica pentru mai bine de 200 de filme şi 13 spectacole de teatru.

Din 2007, Eugen Doga este Cetăţean de Onoare al oraşului Chişinău, iar unica stradă pietonală din Capitală îi poartă numele.
Renumitul compozitor a fost inclus în lista celor 200 de personalităţi ale lumii şi a semnat coloana sonoră a peste 200 de filme.

Pretul biletelor porneste de 80 lei. Mai multe detalii si bilete gasiti pe: https://iticket.md/event/eugen-doga-80/

Telegram