Post Scriptum / Expoziție de caligrafie în memoria lui Ilia Bogdesko
Начало: 04/03/2021 - 19:00
Место: Artcor
Цена: -
FACEBOOK
Ilya Bogdesko (1923-2010)
Opera artistului popular al URSS, Cavaler al Ordinului Republicii, academicianul Ilia Trofimovich Bogdesko, este una dintre cele mai strălucite pagini ale artei moldovenești moderne!
Lucrările sale din domeniul graficii de carte, caligrafiei și artei monumentale au fost premiate cu premii importante, printre care: medalia de aur a târgului de carte de la Leipzig, medalia de aur a Academiei de Arte a URSS, diploma Ivan Fedorov.
Ilustrațiile lui Bogdesco la operele lui A. Gogol, A. Pușkin, I. Creangă, V. Alecandri, la „Călătoriile lui Gulliver” de Jonathan Swift, „Lauda prostiei” de Erasmus din Rotterdam, „Don Quijote” de Miguel de Cervantes au intrat în tezaurul artei mondiale. Bogdesko este autorul mai multor cărți scrise de mână și al monografiei „Caligrafie”.
Expoziția „Post Scriptum” este un omagiu operei sale, ce exprimă respectul profund al caligrafilor moderni din Moldova, față de marele lor predecesor.
Vernisajul va avea luc în 4 martie 19:00 în sala A2 din Artcor. Expoziția va putea fi vizitată în următoarele 2 săptămâni după lansare. Accesul este gratuit.

Telegram