Creatoarea de modă Constanzia Yurashko este una dintre campioanele autohtone în domeniul modei sustenabile
Telegram

Creatoarea de modă Constanzia Yurashko este una dintre campioanele autohtone în domeniul modei sustenabile și a creativității. Colecțiile ei se bucură de popularitate pe unele dintre cele mai renumite platforme și marketplace-uri internaționale, precum Not Just a Label și Wardrobe of Tomorrow. Începând cu producerea îmbrăcămintei pentru femei, apoi extinzându-și linia la vestimentația pentru bărbați, colecțiile Constanzei sunt definite de o linie cu accente stilistice androgine. 50% din îmbrăcămintea Contanzei este realizată manual în atelierul său de producție, utilizând tehnici avansate și stofe de calitate înaltă, în special bumbac organic, in și lână, toate vopsite cu substanțe naturale. Întregul control al lanțului de aprovizionare este esențial pentru pentru brandul Constanzei, care pune accent pe detalii și transparența tuturor etapelor de producție, de la alegerea stofei și aprovizionare, până la executarea produsului final.

Constanzia Yurashko este un brand moldovenesc de ultimă generație, cu un etos durabil, care a cucerit comunitatea internațională de fashion prin creațiile sale vestimentare. Colecțiile Constanzei reflectă atitudine, caracter, unicitate și sensibilitate, indiferent de identitatea de gen. Astfel, Constanzia Yurashko este unicul designer autohton care a câștigat premiul „Fashion Scout Ones to Watch”, în cadrul prestigiosului eveniment internațional London Fashion Week, unde a debutat cu colecția „Passage Through Time”. Printre succesele sale se numără și colaborarea cu celebra interpretă britanică Paloma Faith, care a ales vestimentația creată de Constanzia pentru promovarea noului său album. Constanzia este adepta modei slow fashion și conștientizează importanța protejării mediului înconjurător și a responsabilității sociale în dezvoltarea durabilă a industriei de modă.

 

Constanzia Yurashko este absolventă a Programului de Accelerare ZIPhouse, lansat în 2017 cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK. Prin intermediul Programului de Accelerare ZIPhouse, s-au dezvoltat peste 40 de startup-uri de fashion, în care tinerii designeri și-au dezvoltat abilitățile creative și cele de design, accesând traininguri și oportunități de învățare și antreprenoriat.

#ePosibilAcasa, #ZIPhouse, #DININIMA, #APIUS

Telegram