14 августа 2021

100 de tineri vor participa la Sipoteni Youth Run în Capitala Tineretului 2020-2021

O cursă de alergare, quiz-uri, paneluri educative și un program artistic cu participarea talentelor locale. Este programul Sipoteni Youth Run, eveniment dedicat Zilei Internaționale a Tineretului, care va avea loc pe 15 august în Sipoteni, Capitala Tineretului 2020-2021.

100 de tineri din toată țara vor participa la cursa Sipoteni Youth Run. Ulterior, aceștia vor face schimburi de opinii referitoare la principiile modului sănătos de viață, alimentația corectă, sănătatea mintală și cea sexual-reproductivă, participare, voluntariat. Totodată, în cadrul panelurilor va fi abordat rolul tinerilor în dezvoltarea comunităților.

Anual, pe 12 august, țara noastră marchează Ziua Internațională a Tineretului prin acțiuni ce informează, inspiră și sprijină tinerii să fie activi în abordarea problemelor din comunitățile din care fac parte.

Potrivit datelor oficiale, în Republica Moldova tinerii reprezintă un sfert din populația țării. 680 de mii de persoane au vârste cuprinse între 14 și 34 de ani.

Sipoteni Youth Run este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu primăria Sipoteni, cu sprijinul UNFPA Moldova, Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, Run Moldova și AO Codrenii.

Mai jos găsiți programul tuturor activităților din cadrul evenimentului.

07:00 – 09:00 Procedura de înregistrare a participanților, antrenament, instruirea tehnicii securității.

09:00 – 10:00 Cursa de alergare Sipoteni Youth Run – sunt așteptați 100 de tineri din toată țara pentru a parcurge 4 km pe un traseu pitoresc.

10:30 – 11:15 Quiz ZIT-2021 –  tinerii vor răspunde la diverse întrebări atât de cultură generală, cât și despre sectorul de tineret din Republica Moldova.

10:30 – 11:15 Joc educativ „Fără Tabu!” – în cadrul acestei activități, tinerii se vor informa privind comportamentele sigure și sănătoase.

10:30 – 12:15 Panel de discuții „Tinerii și sănătatea mintală într-o lume în schimbare” – participanții vor aborda metodele de prevenire a problemelor de sănătate mintală.

Panel de discuții „Fii SMART: Alege sănătos!” – vom discuta despre rolul nutriției în viața unui tânăr modern.

Panel de discuții „SPA – spațiu pentru activiști” – vom aborda cele mai importante aspecte privind oportunitățile de participare a tinerilor în activitățile civice și sociale din Republica Moldova, importanța voluntariatului.

12:45 – 13:15 Ceremonie de premiere și înmânare a diplomelor, medaliilor.

13:15 – 14:30 Program artistic – vor evolua ansambluri, precum și tinere talente locale.

 

Cu scopul evitării răspândirii virusului COVID-19, în cadrul evenimentului vor fi respectate toate măsurile de prevenție, precum și distanța socială.

 

Подписывайся