Cum s-a desfasurat “Ruby Wine 2019”
Telegram

Pe 13 aprilie, în incinta Centrului de Excelență Tekwill, a avut loc Ruby Wine – prima conferință din Republica Moldova pentru ingineri software dedicată limbajul de programare Ruby. Evenimentul a fost inițiat datorită colaborării dintre organizațiile FAF și Ruby Meditation, ce au asigurat un program de subiecte atractive și utile prezentate de speakeri din diferite tari ale lumii pentru a lărgi comunitatea de programatori interesați și pasionați de Ruby și Ruby on Rails!

La eveniment au fost prezenți în jur de 200 de participanți: studenți, începători și profesioniști, ce au avut parte de o zi dinamica, interactivă și plină de noi provocări. Indiferent de nivel și cunoștințe, fiecare participant s-a simțit motivat datorită celor 11 speakeri internaționali din Germania, Polonia, Republica Cehă, Azerbaijan, Olanda, Serbia, Ucraina, Rusia, și, nu în ultimul rând, Republica Moldova, care au minat entuziasm în toți cei prezenți la eveniment.

 

 Victor Colța, președintele FAF NGO, afirmă: ”Fiind aici, sunt foarte bucuros de faptul că astăzi am reușit să extindem comunitatea IT, să cooperăm cu profesioniști din Europa și să creăm un mediu confortabil și interesant pentru oricine ce e prezent la eveniment”.

 

Ruby Wine a asigurat prezentări în paralel, atât pentru începători, cât și pentru cei cu experiență, ca toți participanții să aibă parte de o introducere în lumea Ruby. Vladimir Pântea, organizatorul evenimentului, povestește: ”În urma vizitelor mai multor conferințe internaționale dedicate limbajului de programare Ruby, am decis să organizăm un astfel de eveniment și în Moldova, iar Tekwill e cel mai potrivit loc pentru un astfel de eveniment”.

 

        ”Arma secretă” a proiectului Ruby Wine a fost vinul autohton asigurat de Vinaria din Vale si Universitatea Tehnica a Moldovei, din care au avut ocazia să guste fiecare participant prezent la Networking Wine Session de la finalul evenimentului, la fel având parte de oportunitatea de a participa la o loterie cu premii oferite de partenerii Ruby Wine.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei, cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului

Suediei în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC” Tekwill,

implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC; și sponsorii: Salt Edge, Amdaris, Endava, Mixbook. Mai multe detalii pe www.rubywine.org

 

 

Telegram