Chișinăul în filme
Начало: 20/12/2019 - 15:00
Место: Centrul de Informare si Documentare CHISINAU, bd. Stefan cel Mare 148
Цена: -
FACEBOOK

Pe 20 decembrie 2019, la ora 15:00, în Sala cu coloane a Bibliotecii Centrale (bd. Ștefan cel Mare, 148) se va lansa studiul filmografic „Chișinăul în filme”, semnat de Larisa Ungureanu, dr. în studiul artelor. Volumul continuă seria de publicații dedicate Chișinăului – Colecția Chișinăuiana. Anterior au apărut: „Chișinăul în literatură”, „Chișinăul în pictură”, „Chișinăul în teatru”.

Volumul se deschide cu un cuvânt introductiv din partea directorului general al BM „B.P. Hasdeu”, dr. Mariana Harjevschi, cu titlul: „Și filmele pot fi citite”.

Structura lucrării include două capitole: Primul – vizează filmele documentare și personalitățile din Chișinău; al doilea – filmele artistice. Cartea este completată cu cinci indexuri auxiliare: Index de filme (lista filmelor în ordinea alfabetică); Index cronologic (lista filmelor repartizat în cronologie); Index de nume (numele la care se face referință în carte); Indexul tematic Chișinău: edificii/monumente, instituții, evenimente, străzi și  Indexul de cântece din filme.

La lansare vor fi prezente personalități din lumea filmului național, care au contribuit la înveșnicirea Chișinăului în arta cinematografică. Se preconizează proiectarea unor fragmente din filme documentare și artistice realizate la studiourile din țară. Va fi inaugurată și o expoziție de cărți cu titlul „Stop cadru Chișinău”.

Parteneri: Studioul „Moldova-film”, TeleFilm Chișinău, Cinemateca „Moldcinema”, OWH Studio.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, Secția „Memoria Chișinăului”.

Telegram