Se lansează Startup Academy powered by Tekwill – cea mai mare școală de antreprenoriat din Moldova
Telegram

Se lansează Startup Academy powered by Tekwill – cea mai mare școală de antreprenoriat din Moldova

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC lansează Startup Academy powered by Tekwill, primul program complet, comprehensiv și practic în domeniul antreprenoriatului tehnologic, dedicat identificării, stimulării și multiplicării potențialului inovator și de business al tinerilor din Republica Moldova.

Startup Academy este dedicat tuturor persoanelor interesate de domeniul antreprenoriatului IT, dezvoltare de produse și servicii inovatoare, oportunități noi de creștere și afirmare personală. Programul are o durată de 3 luni (septembrie – noiembrie 2018), pe parcursul căreia participanții vor avea posibilitatea să acumuleze cunoștințele și să se familiarizeze cu toate instrumentele necesare pentru a parcurge cu succes etapele conceperii, dezvoltării, lansării și scalării unui startup profitabil.

Participarea este gratuită și este deschisă tuturor cetățenilor RM, care au atins vârsta de 16 ani și care caută o alternativă vieții de angajat, vor să-și pună ideile în aplicare sau vor să exploreze noi opțiuni de carieră. Sesiunile programului se vor desfășura în weekend (de vineri până duminică), iar pentru a parcurge fiecare etapă, este necesar să fii prezent la toate sesiunile.

Inițiativa este realizată cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC” și cu suportul UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor) în cadrul Proiectului ”Empowering Women in Tech” și EFSE DF (Facilitatea de Dezvolare a Fondului European pentru Europa de Sud-Est). Parteneri Media: Agora, Diez, Locals și Unimedia.

Grație unui parteneriat important cu UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor) și susținerii oferite în cadrul Acordului de cooperare în bază de proiecte cu UN Women, Startup Academy va depune un efort sporit pentru încurajarea antreprenoriatului în rândul femeilor și va crea toate premisele pentru valorificarea și afirmarea potențialului, talentului și aspirațiilor participantele înrolate în program. Pornind de la convingerea că sectorul TIC generează oportunități fără precedent și că femeile și fetele trebuie să profite din plin de aceste șanse, Startup Academy vine să le ofere platforma optimă în acest sens și susținerea care poate transforma esențial ponderea femeilor în rol de lidere sau antreprenoare în domeniul IT.

”Un startup de succes este o afacere viabilă”

Din acest considerent e absolut necesar să cunoști și să implementezi principii și practici solide de business, care să-ți mărească șansele de succes. Un studiu realizat de Statistic Brain Research Institute – ”Startup Business Failure Rate by Industry”, evidențiază o serie de motive cheie care duc la eșecul unui startup, printre care lipsa de cunoștințe generale de business și specifice domeniului: finanțe, tranzacții, marketing – sunt critice.

Startup Academy powered by Tekwill vine în ajutorul potențialilor antreprenori cu un program de instruire compact, intensiv și consistent, care le vor oferi cunoștințele indispensabile pentru a construi și valorifica modelul de afaceri cel mai potrivit. Cele 10 module pe care le vei parcurge cristalizează principii, instrumente și practici de business a căror performanță a fost testată și demonstrată și care se aliniază cu cele mai actuale inovații în materie de dezvoltarea a startupurilor scalabile.

Susținerea din partea unui mentor este definitorie pentru a reuși

Deși predomină convingerea că antreprenorii nu au nevoie de persoane care să îi ghideze și că ar trebui doar să-și urmeze instinctele proprii, este util să cunoaștem că titanii industriei tech au avut și ei, la rândul lor, mentori. Mark Zuckerberg l-a avut în calitate de mentor pe Steve Jobs. Jobs a fost ghidat de Mike Markkula, unul dintre primii investitori și directori ai Apple. Eric Emerson Schmidt, Executive Chairman în cadrul Google (în anii 2001-2015) și Alphabet (anii 2015-2017) a fost mentorul cofondatorilor Google – Larry Page și Sergey Brin.

”Mentoratul este o modalitate garantată de a obține experiență care poate fi crucială pentru businessul tău”, spune Sheila Eugenio, antreprenoare, fondatoare și CEO al Media Mentions, o importantă agenție de PR și digital marketing. Într-un articol despre importanța mentorilor pentru dezvoltarea startupurilor, Sheila identifică 7 argumente prin care un mentor poate contribui la succesul antreprenorial.

Experiența pe care o poți prelua este inestimabilă și cel mai probabil, nu o s-o găsești în nicio carte, iar conexiunile pe care poate să ți le ofere un mentor, fiind parte a unei comunități și rețele largi de persoane – pot fi definitorii. De asemenea, un mentor bun te va ajuta să dezvolți o calitate cheie pentru atingerea succesului – inteligența emoțională și îți va transmite informație decisivă privind comportamentele pe care trebuie să le adopți sau să le ajustezi.

În cadrul Startup Academy vei avea șansa să cunoști mentori valoroși și experți influenți și relevanți pentru startupul tău. Specialiști cu experiență impresionantă în crearea și dezvoltarea afacerilor tech, management, marketing, finanțe, atragerea investițiilor – îți vor fi alături pe întreaga durată a programului pentru a împărtăși cu tine cunoștințe și te vor ghida să întreprinzi pașii corecți.

Fuziune perfectă între conținutul teoretic și posibilitatea de a-l aplica

”Startup Academy constituie un laborator unic de testare și execuție a ideilor cu potențial și se bazează pe cele mai bune practici internaționale și experiența extensivă a mentorilor – experți în susținerea lansării și dezvoltării companiilor globale.”, Ana Chirița, Director Executiv al Asociației Naționale a Companiilor din domeniul TIC / Coordonator al Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC”.

Programul de instruire va conține atât cursul teoretic, cât și o multitudine de exerciții și activități practice, care le vor permite participanților să aplice cunoștințele acumulate și să urmeze, pas cu pas, toate etapele de dezvoltare, lansare, promovare și comercializare a unui produs.

Un avantaj important va fi și accesul la un pachet întreg de oportunități în cadrul proiectului Tekwill: acces la comunitatea locală de antreprenori, conexiuni cu rețele internaționale de investitori, posibilitatea de participa în cadrul evenimentelor de transfer de experiență și know-how și nu în ultimul rând – acces la o infrastructură unică, concepută pentru a-i ajuta să parcurgă cu succes toate etapele critice de dezvoltare.

Premiul mare îți va mări șansele să ajungi în ”clubul elitist” al startupurilor cu potențial global

Programul Startup Academy se va încheia cu un eveniment Demo Day, în cadrul căruia participanții vor avea posibilitatea de a-și prezenta prototipul produselor unui public format din antreprenori cu experiență, investitori, membri ai comunității și potențiali utilizatori.

Un juriu special creat va evalua proiectele dezvoltate în cadrul programului și va decide în privința acordării Premiului mare, care va fi dezvăluit pe parcurs și care va constitui o importantă susținere pentru startupul selectat în dezvoltarea și scalarea produsului la nivel internațional.

Înregistrează-te acum!

Pentru a participa în cadrul Programului, completează formularul aici. Termen limită de înregistrare – 1 septembrie. Pentru mai multă informație, poți lua legătura cu Maria Erhan, Manager Programe de Antreprenoriat, ATIC, la adresa de email mailto:[email protected].

Telegram