Expoziție fotografică ”Patrimoniul dispărut”
Начало: 18/04/2018 - 14:00
Конец: 30/04/2018 - 17:00
Место: Muzeul de Istorie a Oraşului Chişinău - Turnul de Apă str. A. Mateevici 60A
Цена: -
FACEBOOK

Cu ocazia Zilei Internaționale a Monumentelor și a Siturilor Istorice vă invităm la expoziția fotografică ”Patrimoniul Dispărut”. Expoziția va avea loc la Muzeul Orașului Chișinău (str. Alexei Mateevici 60A) și va fi vernisată la orele 14:00. Expoziția va fi accesibilă publicului larg până în 18 mai 2018.

Anul 2018 a fost desemnat – prin Decizia (UE) 2017/864 a Parlamentului European și a Consiliului – „Anul European al Patrimoniului Cultural”. Principalele obiective sunt de a încuraja prețuirea patrimoniului cultural al Europei ca resursă comună, de a conștientiza și sensibiliza opinia publică cu privire la istoria și la valorile comune, precum și de a consolida sentimentul de apartenență la un spațiu european comun. Patrimoniul cultural are o valoare universală pentru noi ca indivizi și pentru comunitățile și societățile noastre. Este important să îl păstrăm și să îl transmitem generațiilor următoare.

Expoziția este dedicată patrimoniului cultural imobil din Republica Moldova, dispărut pentru totdeauna. În cadrul aceluiași eveniment vom anunțăm lansarea campaniei #LoculAcestaConteaza, ediția 2018!

Eveniment organizat de către Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor cu sprijin financiar din partea Ambasadei SUA în Republica Moldova

Vă așteptăm cu drag!

Telegram