Ediția a VI al JAZZ’n Chisinau International Festival va avea loc în Chișinău, Bălți,Tiraspol și Cahul
Telegram

La Chișinău, evenimentul se va desfășura în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, începând cu ora 19:00. Grație susținerii Agenției Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare, în orașele Balti,Tiraspol și Cahul vor avea loc concerte și ateliere de creație.

În cadrul programului JAZZ’n Chișinău International Festival vor participa:
– ,,Aga Derlak Trio’’ (Polonia) – Agnieszka Derlak (piano,leader project), Tymon Trabczynski (contrabas) și Lucasz Zyta (Drums); ,,Tamara Lukasheva Duo’’ (Ukraina, Germania); ,,Roman Tulei Trio’’ (Elveția) – Roman Tulei (piano), Lorenz Beyeler (contrabas) și Tobias Friedli (drums); “Frederik Köster / die Verwandlung” (Germania) – Frederik Köster (trompeta, liderul formației), Florian Weber (piano), Joscha
Oetz (contrabas) și Jonas Burgwinkel (tobe).; Débo Ray (USA, special guest), Strings Sextet (Moldova), Valeriu Culea (piano, project leader, Moldova), Mihaela Handuca (vocal, Moldova), Dmitry Sergheev (sax, Moldova), Luca Colussi (drums, Italy) și Ion Vârlan (contrabas, Polonia, Romania).

Despre proiecte:

„Aga Derlak Trio” este un proiect tânăr lansat în 2013, în componența căruia fiind pianista și compozitoarea Aga Derlak, contrabasistul Tymon Trąbczyński și toboșajul Szymon Madej, au reușit să obțină nenumărate premii și distincții.

Proiectul „Tamara Lukasheva Duo” include vocalista Tamara Lukasheva și toboșarul Jens Duppe, care se bucură și ei de o mulțime de premii și colaborări cu personalități internaționale, cum ar fi Orchestra Națională de Jazz de Tineret din Germania (Bujazzo).

Proiectul „Roman Tulei Trio”, compus din pianistul Roman Tulei, contrabasistul Lorenz Beyeler și bateriașul Tobias Friedli, sunt absolvenți ai renumitei facultăți de jazz europene Swiss Jazz School.

Proiectul „Frederik Köster /die Verwandlung”, cu membrii Frederik Köster (trompeta, liderul formației), Florian Weber (piano), Joscha Oetz (contrabas) și Jonas Burgwinkel (tobe) și-au făcut un nume sonor pe scena jazz chiar de la debutul lor, acum cinci ani și până în present se bucură de success.

Proiectul ,,Jazz’n Chisinau International Project’’ (Moldova) include Strings Sextet (Moldova), Valeriu Culea (piano, project leader, Moldova), Mihaela Handuca (vocal, Moldova), Dmitry Sergheev (sax, Moldova), Luca Colussi (drums, Italy), Ion Vârlan (contrabas, Polonia, Romania) și senzaționala Débo Ray (USA, special guest).

Débo Ray este un artist, vocea căreia marchează industria muzicală mai mult 10 ani și este remarcată nu doar datorită vocii, ci și prin caracterul perfecționist. Ea este câștigătoare a nenumărator premii și a evoluat pe scenă că personalități notorii.

Luca Colussi (Italy) se face remarcat de la o vârstă fragedă și și-a lăsat amprenta prin colaborări cu mulți muzicieni bine cunoscuți ai scenei de jazz europene și italiene.

Valeriu Culea afirmă că scopul acestui festival este să „cultive” un curent nou în jazz-ul de la noi și să demonstreze că JAZZ’n Chișinău International Festival este mai mult decât un festival, este o idee care schimbă și diversifică jazz-ul local.

Reamintim că JAZZ’n Chișinău International Festival este la cea de-a VI-a ediție. În cadrul ediției anterioare au fost implicate band-uri de tineri jazz-meni din Germania, Letonia, Italia, Polonia, Senegal și Moldova, și s-a extins în localitățile Tiraspol, Soroca și Cimișlia.

Telegram