Björk a purtat o ținută spectaculoasă la un show din Marea Britanie, creată de un fashion duo românesc
Telegram

Björk, cea mai excentrică și minunată artistă din industria muzicalo-vizuală, a purtat o rochie foræva în cadrul festivalului internațional de muzică Eden Sessions în Cornwall, Marea Britanie, rochie creată de doi români – fashion designerul Lana Dumitru și arhitectul Vlad Tenu.

Interpreta este cunoscută nu doar pentru muzica sa timeless și inventivă, dar și pentru stilul său mai colorat sau mai ciudat, accesorizat, spre exemplu, cu diademe de forme geometrice și floristice, create de James T. Merry.

De data aceasta, ea ales o ținută ce reinventează portul tradițional, adaptat unei ere spațiale. Creatorii s-au inspirat din covorul tradițional românesc și l-au reconstruit digital din 25 de mii de cristale Swarovski. Potrivit paginii lor oficiale, complexitatea acestei rochii atinge un nivel ingineresc, crearea ei fiind posibilă prin simulări depline în 3D, dar și datorită designului algoritmic și prototipării digitale.

„foræva este o rochie unică, ce poartă un mesaj pozitiv și colorat, transmis nouă din următorul secol: identitatea și tradiția nu vor fi pierdute în timpul inter-globalizării. Ele vor evolua în moduri imprevizibile, conturate de tehnologii și emoții”, spun creatorii acestei ținute.

Lana Dumitru e un fashion designer românesc cu PhD în Digital Arts & Fashion. Ea a fost primul designer din România, care a colaborat oficial cu Puma în cadrul proiectului „T7 Etno Shake Puma by Lana” și a fost inclusă în lista de antreprenori Forbes 30 Under 30.

Vlad Tenu e un arhitect românesc, la moment stabilit la Londra. Experiența sa de mai bine de zece ani în arhitectură a fost valorificată cu asemenea premii, precum cel în cadrul competiției TEX-FAB Repeat Competition Houston în 2010 pentru instalația Mini Complexity și AIA Houston Design Award pentru „Divine Detail” în 2012.

Imagini de Santiago Felipe

Telegram