Orășenii au făcut curațenia în Grădina Botanică
Telegram

“Natura ne joacă feste”, iar noi, nicidecum n-am putut rămâne indiferenți față de cele întâmplate. Echipați cu toate cele necesare, ne-am mobilizat imediat și am ieșit să înlăturăm consecințele. Locația aleasă de noi n-a fost deloc întâmplătoare – aici au avut de suferit nu doar copacii, au fost distruse specii rare și exotice, care necesită o muncă enormă ca să fie plantate și să se adapteze în condițiile noastre climaterice. Orice chișinăuian a fost măcar o dată să viziteze oaza de verdeață și frumusețe a orașului nostru, GRĂDINA BOTANICĂ.

A fost de datoria noastră să ieșim cu toată echipa NeoConstruct și să facem curat aici. Firește că este încă muuuult de lucru, și chiar vă îndemnăm să nu ezitați, să mergeți și să dați la o parte măcar o crenguță. Pentru că EȘTI CEEA CE INSPIRI.

NOTĂ: Copacii produc o mare parte din oxigenul orașului nostru. Într-un an, un copac obișnuit absoarbe peste 6 kg de CO2 și elimină oxigenul necesar pentru o familie de patru persoane. Peste 60% din cantitatea de oxigen generată annual, este produsă de păduri. Un fag adult, de 25 m înălțime și cu diametrul coroanei de 15 m, produce într-o oră necesarul de oxigen a unui om pentru 3 zile.

Telegram