23 апреля 2017

FOTO: În Grădina Botanică din Chișinău au suferit circa 80% de arbori din cauza zăpezii

Grădina Botanică din Chișinău a suferit daune din cauza zăpezii abundente și a vântului din 20 și 21 aprilie. Drept consecință, arbori și arbuști decorativi au fost distruși, zonele de recreere necesită curățare, iar băncile deteriorate – reparație.

„Stimați concetățeni, Grădina Botanică (Institut) a AȘM trece prin clipe de tragedie ecologică și constată o pierdere de cca 80 % din arborii și arbuștii decorativi ce fac parte a Colecțiilor și Expozițiilor sale. O mare parte din Genofondul Instituției este distrus”, menționează administrația parcului.

Directorului Grădinii Botanice, domnul Teleuță, afirmă că de marți, 25 aprilie, voluntarii pot veni în parc pentru a oferi ajutor. La fel, marți va fi deschis un cont bancar pentru contribuții bănești care mor merge spre reamenajarea parcului.

Toți cei care doresc să contribuie și dispun de timp sunt așteptați la intrarea centrală a Grădinii Botanice la 25 aprilie curent, începând cu ora 10.00. Dacă v-ați hotărât să contribuiți Vă rugăm să veniți pregătiți. Datorită umidității înalte. Vă îndemnăm să purtați cizme și, în cazul în care dispuneți, să aduceți unelte necesare lucrărilor”, afirmă Academician Gheorghe Duca.

De asemenea, accesul în Grădina Botanică este sistată pe o perioadă nedeterminată, până la lichidarea consecințelor care pun în pericol viața și securitatea vizitatorilor.

Iată cum arată zona parcului la moment:

Foto: Gradina Botanica Institut

Подписывайся