GOPO AniMusic Night @ Anim’est (Odeon)
Начало: 26/10/2017 - 21:30
Место: Odeon, Eminescu 55
Цена: 30 - 200 mdl
FACEBOOK

Acum 60 de ani, Ioan Popescu-Gopo revenea de la Cannes cu premiul Palme d’Or pentru scurtmetrajul „Scurtă Istorie”. Cu această ocazie, prima zi de Anim’est Chișinău se va încheia cu un proiect special – GOPO AniMusic Night.

Așadar, pe 26 octombrie, ora 21.30, publicul celei de-a șaptea ediții de a singurului festival de film din Moldova, care este dedicat exclusiv filmului de animație, este invitat să celebreze opera celebrului animator român la GOPO AniMusic Night.

În deschidere, spectatorii vor avea partea de un LIVE ACT care va îmbina muzica cu live drawing şi vizualuri animate. Celebrul personaj al lui Ion Popescu-Gopo va deveni protagonistul unui show vizual și muzical chiar în incinta sălii de cinema de la Odeon. Responsabil de acest show va fi Alexandru Ciubotariu, a.k.a. Pisica Pătrată, care va face o demonstrație de live drawing. Cei care vor realiza muzica live din cadrul evenimentului sunt Sebastian Burneci (trompetă și synthuri), Radu Pop (tobe, percuție și vizualuri) și Vlad Ilicevici ( chitară, bass).

Noaptea de muzică și animație va continua cu videoclipurile lansate recent ale unor trupe și artiști celebri precum Metallica, Katie Melua sau Chelou, ca și ale unor artiști autohtoni precum Smiley sau Deliric, alături de Silent Strike și EM. În plus, publicul prezent va avea ocazia să vadă, în premieră, videoclipul piesei Montagne Russe, realizat în cadrul Animation Worksheep, atelierul intensiv de animație organizat de Anim’est, toamna aceasta. Piesa se regăsește pe cel mai recent album al trupei, Orizont, lansat în 2016.
***
Cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est va avea loc în perioada 26-29 octombrie 2017, la Cinematograful Odeon. Biletele vor putea fi achiziționate în curând pe site-ul www.iticket.md și vor fi disponibile, de asemenea, în cinematograf, pe tot parcursul festivalului.
***
Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est, membru al rețelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociațiile Este’n’est și ALTFilm și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Centrul Național la Cinematografiei din România, Ministerul Pentru Românii de Pretutindeni, Japan Foundation, Ministerul Culturii din Republica Moldova și Primăria Municipiului Chișinău.

Telegram