Cele mai active 16 startup-uri din Moldova vor participa la Chisinau Startup Week
Telegram

Pe 9 noiembrie, în cadrul Chisinau Startup Week, 16 startupuri din Republica Moldova vor participa în cadrul unui târg (Booth Fair) pentru a-și scoate în lumina reflectoarelor ideile de start-up și pentru a-i convinge pe investitori că acestea sunt cele mai bune, având parte de sesiuni „unu-la-unu” cu investitori.

De la ora 12:00, la Tekwill, toată lumea este așteptată pentru a face cunoștință cu cele mai muncitoare startup-uri din Moldova, pe care le puteți descoperi după cum urmează:

1. Vintage Startup
Vintage este o galerie online de artă care a fost adaptată pentru a face artiștii și colecționarii fericiți. Această platformă se adresează artiștilor, colecționarilor și afacerilor. Colecțiile de tablouri sunt frumusețe pentru suflet și valoare pentru viață. Această idee de startup vine să ajute oamenii de artă să-și maximizeze valoarea și calitatea colecțiilor personale.

2. Retently Startup
Retently și-a început drumul în 2015, când un grup de antreprenori de succes din domeniul data science și din industria de telecomunicații s-au reunit pentru a construi un cadru care să schimbe modul în care companiile măsoară și îmbunătățesc satisfacția clienților lor.
Situat în Mountain View, California și Chișinău, Moldova, Retently schimbă modul în care companiile înțeleg și interacționează cu clienții lor folosind Net Promoter Score®.

3. BabyMoon Startup
BabyMoon este un sistem ergonomic ce constă dintr-un marsupiu care bio-monitorizează starea sugarilor născuți prematur. Împletind senzori e-Textili într-un sistem de purtare ergonomic al bebelușilor, aceștia vor colecta datele despre semnele vitale ale bebelușului și le va transmite pe smartphone părinților și profesioniștilor din domeniul medical.

4. Spooky House Startup
Misiunea Spooky House este de a crea jocuri distractive pe telefon mobil, fiind o platformă inovatoare de jocuri mobile.

5. AMZCONTROL Startup
Amzcontrol este un software de Profitability Analytics pentru vânzătorii amazon.

6. Anabot Startup
Obiectivul Anabot este de a ajuta oamenii să își îmbunătățească conștientizarea de sine și auto-gestionarea, îmbunătățirea sănătății mintale, dezvoltarea unor relații mai bune în mediul familial și de lucru prin intermediul unui instructor personal digital.

7. Codifun Startup
Codifun e un joc educativ pentru tineri care combină distracția cu învățarea cunoștințelor despre IT. Cu toate acestea, oferă cunoștințe nu doar despre limbajele de programare, cum ar fi SEO, JAVA Script, Web Design, 3D Printing etc, dar și despre IT Entrepreneurship și Start-Up Culture.

8. RiftTime Startup
RiftTime este startupul care combină tehnologiile de Virtual Reality și Augmented Reality pentru a oferi clienților cel mai bun rezultat în materie de design.

9. Planable Startup
Planable este locul în care acum e posibil să creezi și să aprobi conținutul social media, fiind platforma care permite agențiilor și social media managerilor să colaboreze cu clienții lor.

10. MEGA Startup
Jocul MEGA este un sistem unic de gamificare, în care crearea unui impact pozitiv devine un obicei. Incepeți jocul pentru a vă conecta cu o comunitate de Agenți Verzi, pentru a afla despre mediul înconjurător și pentru a aduce un impact.

11. XOR Startup
XOR e chatbotul care vrea să schimbe procesul de recrutare…pentru totdeauna. Chatbot-ul pre-selectează candidații pentru un loc de muncă, răspunde la întrebările frecvente despre locul de muncă și companie, recomandă locurile vacante și interviurile programate pentru recruiter – toate în mod automat. De asemenea, colectează toate datele necesare despre candidați, inclusiv răspunsuri video, salariu, așteptările și CV-urile.

12. pandametrix Startup
Pandametrix analizează performanța unui site-ului gratuit și mult mai rapid. Pune la dispoziție un raport SEO și oferă sugestii de îmbunătățire a site-ului.

13. SpectrumPi Startup
SpectrumPi are ca scop implementarea inteligenței artificiale în domeniul social, plecând de la ideea că inteligența artificială ar trebui să ajute omenirea. Am început să dezvoltăm o aplicație bazată pe mașină, care va analiza utilizatorii pe baza unei hărți interactive și va localiza persoane cu interese comune, pentru a găsi noi prieteni și pentru a crea o nouă comunitate. Un accent deosebit se pune pe trecerea tinerilor de la mediul online la comunicarea în lumea reală pentru o comunicare mai eficientă.

14. Alpentouch Startup
AlpenTouch digitalizează întregul proces de comunicare între hotel și oaspeți. O platformă de management hotelieră inteligentă, intuitivă și ușor de utilizat, nu numai că sporește eficiența operațională a hotelului, ci și sporește satisfacția clienților și a oaspeților hotelului.

15. Lobster Startup
Un sistem de greutate nou și unic, conceput special pentru freediving. Lobsterul este conceput pentru a nu supraîncărca gâtul freediverului. Datorită formei și materialului special, gulerul vă permite să vă așezați mâinile împreună deasupra capului. Un sistem flexibil de greutăți suplimentare urmează mișcarea vertebrelor dorsale fără a limita mișcarea înotătorului.

16. Fenec&Finch Startup
Misiunea startupului este de a face procesul de fabricare distractiv si simplu. De la companii mari la designeri începători, Fenec&Finch facilitează identificarea fabricilor potrivite și furnizorilor din întreaga lume.

Cine dorește să facă abstracție de rutină pe 9 noiembrie și vrea să aibă parte de un networking de calitate cu oameni din industria IT, antreprenori, tineri ambițioși și multă lume interesată de domeniul tehnologic, precum și de a face cunoștință cu cele 16 startupuri sus-menționate, este așteptat la Tekwill.
Pentru mai multe detalii, accesați: aici

Chisinau Startup Week este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC” Tekwill.

Telegram