VIDEO: Moldoveanca de 18 ani vorbește despre ecologie și poluarea Râului Bîc în prezentarea sa pentru concursul Miss Earth 2016
Telegram

Tânara moldoveancă de 18 ani Tatiana Ovcinikova ne va reprezenta țara în acest an la concursul internațional de frumusețe Miss Earth 2016. În prezentarea sa vorbește despre problema ecologică și poluarea Râului Bîc din Chișinău.

„Moldova este deseori descrisă drept fiind cea mai săracă țară din Europa. Ea este o țară mică, dar frumoasă, cu istorie, cultură și oameni fascinanți”, afirmă Tatiana.

Subiectul competiției de această dată este „Empowered to make a Change” – împuternicită de a face o schimbare. În acest context, Tatiana relatează într-o engleză fluentă despre modul său sănătos de viață, problema ecologică din Moldova, consumul de electricitate fiind de trei ori mare decât cel al țărilor vecine și poluarea râului Bîc din capitală care reprezintă un pericol pentru orășeni. Tânără continuă cu o serie de soluții ce pot fi aplicate pentru a ameliora situația ecologică și oferă drept exemplu modul său de trăi.

„Eu cred că fiecare dintre noi poate contribui la protecția mediului înconjurător. Totul ce trebuie să facem e să: reducem, reciclăm, reutilizăm, regândim și să respectăm. Vedeți, este simplu. Este responsabilitatea fiecărui dintre noi. Consider că merit să devin Miss Earth 2016, deoarece utilizând exemplul meu, pot să mobilizez și să inspir oamenii să fie implicați activ în protejarea planetei noastre. Am suferit suficient. E timpul să ne oprim”, spune Tatiana în prezentarea sa.

În 2016 are loc cea de-a 16-a ediția a concursului Miss Earth desfășurat pe 29 octombrie în Filipine. 74 de participante se vor lupta pentru titlul de Miss Earth 2016 și pentru coroana ce va fi transmisă de către Angelia Ong, Miss Earth 2015 din Filipine.

Telegram