Scurtmetrajul autohton „Cadoul” participă la festivalul internațional din Budapesta Busho Vision
Telegram

Scurtmetrajul autohton „Cadoul” a fost selectat printre participanți la Ediția a XII-a Busho Vision – Budapest Short International Film Festival, ce va avea loc în perioada 30 august – 4 septembrie 2016.

Filmul „Cadoul”, regizat de Dumitru Grosei, produs de ROVA Film (România) și co-produs de Alternative Cinema (Moldova) a fost selectat în competiție, împreună cu alte 90 de filme, dintr-un total de 1038 aplicări din 65 de țări.

cadoul the gift film (3)

 

Filmul redă istoria unui băiețel care primește un binoclu drept cadou de Crăciun, dar ceea ce își dorește el cu adevărat este să meargă la vânătoare cu tatăl său.

„Fiecare copil are la un moment dat o dorință de a trăi o nouă experiență. Scurtmetrajul observă unul dintre aceste momente. Victor, copilul din filmul meu, “Cadoul”, pleacă la vânătoare cu tatăl său pentru prima dată. El se va confrunta cu groteasca și crunta realitate a acestui ritual într-o zi însorită de iarnă”, a spus Dumitru Grosei.

Premiera filmului a avut loc la Festivalul Cannes, pe 19 mai 2014, apoi la Thessaloniki în 27 octombrie 2014 și pe 9 mai 2015 la București, în cadrul Festivalului Filmului European. Scurtmetrajul „Cadoul” a fost proiectat pentru prima dată în Moldova în cadrul Festivalului de Film Documentar CRONOGRAF, în incinta Cinematografului Odeon, pe 17 mai 2015. Ulterior, a fost selectat oficial la Kinoshok în Anapa, Rusia în septembrie 2015.

cadoul the gift film (1)

 

cadoul the gift film (2)

 

Telegram