29 апреля 2014

Фильм молдавского режиссёра будет показан в Каннах

Фильм молдавского режиссёра Думитру Гросей CADOUL (România 2014) был выбран для показа как Romanian Short Waves 2014 на Short Film Corner, кинематографическом событии, которое проходит в рамках Каннского фестиваля и является крупнейшим международным рынком короткометражных фильмов.

cadoul dgp (1)

Am primit vestea că filmul CADOUL face parte din programul Romanian Short Waves, pentru a participa la Short Film Corner, eveniment destinat profesioniştilor din industria de cinema dedicată scurtmetrajului, secţiune non-competitivă a Festivalului de Film de la Cannes, de la Dan Burlacu, un producător român, care este unul din coordonatorii acestui program”, говорит режиссёр Думитру Гросей.

cadoul dgp (5)

Sigur că m-am bucurat, deoarece aceasta este piața cea mai dinamică din lume în ceea ce privește filmul de scurt metraj și este foarte bine pentru vizibilitate”.

cadoul dgp (6)

În plus, aici vin mulți reprezentanți ai marilor festivaluri de flm din toată lumea, în căutare de filme pentru a fi selectate în competiție la festivalele lor, dar și cumpărători de filme de scurt metraj”.

cadoul dgp

Bineînțeles că mi-aș fi dorit să particip în competiția oficială, pentru Palme d’Or, unde noi am aplicat, dar m-am consolat și cu faptul că din miile de filme de scurt metraj din toată lumea, am fost prezent în lista scurtă de 30 de filme, din care până la urmă au fost selectate doar 10 filme de scurt metraj pentru competiția oficială. Însă, mai așteptăm acuma rezultatele selecției de alte mari festivaluri, unde sperăm să fim selectați”.

 

источник: stiripozitive.eu

Подписывайся