Sărbătoarea Pascală „A Treia Zi de Paști”
Начало: 03/05/2016 - 12:00
Место: Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, str. Kogălniceanu 82
Цена: free
FACEBOOK

În data de 3 mai 2016, ora 12.00, publicul meloman este invitat la „A Treia Zi de Paști”, sărbătoarea pascală, ajunsă la a 15-a ediție, inaugurată la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Programul tradițional de cântece și obiceiuri pascale este axat, în acest an, pe prestația corurilor de pe lângă două lăcașuri de cult:

– Corul Seminarului Teologic Ortodox din Chișinău, dirijor Ilie Gâscă;

– Corul Bisericii Sf. Nicolae din s. Mileștii-Mici, r. Ialoveni, dirijor Victoria Captari.

Programul artistic va fi completat și cu prezența unor soliști de folclor notorii, ca Marina Coptu, Viorica Ciubotaru, ș.a.

În acest context, va avea loc lansarea calendarului pascal ”Miracol încondeiat”, cuprinzînd imagini cu ouă din colecția muzeului. Copiii vor avea la dispoziție o carte de colorat, cu ouă pascale. Vizitatorii vor putea admira ouă realizate în cadrul Atelierului de încondeiere, care se desfășoară anual în preajma sărbătorilor pascale, precum și ouă din colecția muzeului, lucrările membrilor clubului „Curcubeu”, în unele din ele regăsindu-se motive pascale. Oaspeții muzeului se vor putea bucura de un scrânciob veritabil adus din s. Lozova, r. Strășeni, restaurat cu această ocazie.

Vă îndemnăm cu drag ca și în această „A Treia Zi de Paști”, în plină primăvară, să ne bucurăm împreună de frumoasa atmosferă a celei mai mari și mai semnificative sărbători creștine.

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

Adresa noastră: M. Kogălniceanu, 82

Tel: 022 23 88 68 / 068 03 82 06

Telegram