Prezentarea cărții: “Pur și simplu să plec. Evadarea copiilor”
Начало: 01/07/2016 - 15:00
Место: Biblioteca Hașdeu, bd. Stefan cel Mare 148
Цена: free
FACEBOOK

Avem plăcerea de a vă invita la un eveniment deosebit la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” pe 1 iulie 2016: lansarea de carte „Pur și simplu să plec. Evadarea copiilor”, autor Ute Schaeffer.

Ute-Schaeffer

Situația refugiaților în Europa și în particular în Germania a devenit un subiect de zi cu zi a știrilor mondiale. Multe persoane evadate din frica războiului și violenței sunt copii și adolescenți care au pornit fără supraveghere la un drum anevoios și periculos spre Europa. În țările lor de origine ei nu mai au nici un viitor.

În anul 2015 mai mult de 30.000 de tineri neînsoțiți de maturi au sosit în Germania. Ei au trecut prin experiențe oribile și actualmente, ajunși în siguranță, ar dori să înceapă o viață nouă.

În prezent circulă mai multe informații dubioase privind situația refugiaților din Europa și motivele evadării lor. Cartea publicată recent de șeful adjunct al Academiei Deutsche Welle Akademie Ute Schäffer abordează anume aceste întrebări. Timp de șase luni autoarea a intervievat doisprezece tineri care au fost de acord să împărtășească destinele lor. Aceste istorii se împletesc într-un mod viu în contextul politic al țărilor din care acești oameni au plecat, precum și cu rutele celor refugiați, astfel încât cititorului să-i fie clar și ușor de înțeles cauzele reale ale evadării lor.

Cu nerăbdare așteptăm o discuție fructuoasă după prezentarea cărții.

Eveniment în limba germană și română. Intrarea liberă.

Despre autoarea:

Ute Schäffer a activat ca redactor-șef al Deutsche Welle. În prezent este director al departamentului de dezvoltare media și Director adjunct al Academiei Deutsche Welle. Timp de mai mulți ani ea a realizat reportaje din țările Africii, Europei de Est și țările arabe și cunoaște bine regiunile de origine ale refugiaților.

Evenimentul se desfășoară în cadrul cooperării între Deutsche Welle Akademie, DAAD și Centrul Cultural German AKZENTE.

Telegram