Atelier pentru dramaturgii din Republica Moldova
Telegram

Programul – atelier “Next Stage Europe” este destinat autorilor dramatici din Ţările Parteneriatului Estic cu scopul de a-i interconecta şi a crea ulterior legături cu scena teatrală din Germania pe marginea unor discursuri şi ateliere pe teme culturale, sociale şi politice, care sunt abordate în teatrul cotemporan. Dramaturgii care aplică la atelierul din februarie susţinut de dramaturga Enis Maci, participă totodată la concursul de selecţie în cadrul forumul internaţional în domeniul teatrului Theatertreffen din Potsdam, Germania.

Cerinţele de aplicare:

  1. Condiţia participării în cadrul atelierului este ca autorii să aplice cu un text dramatic de circa 10 pagini, care este tradus sau se află în curs de traducere în limba germană sau engleză.
    • Textul trimis poate fi o secvenţă dintr-o piesă dramatică mai mare sau o mini-dramă. În cazul unui fragment dintr-o piesă mai mare, este recomandat ca autorii să anexeze un scurt rezumat a întregii lucrări. Acest rezumat poate fi în limba engleză.
    • După posibilitate, se recomandă prezentarea unui text care cuprinde un număr de personaje nu prea mare (cel mult 6-8 personaje), deoarece ulterior, în cadrul unei prezentări  în oraşul Potsdam, aceste roluri nu vor putea fi interpretate.
  2. Autorii dramatici începători nu sunt eligibili. Se acceptă autori dramatici cu experienţă, a căror piese de teatru au fost deja puse în scenă, şi care cunosc scena teatrală din ţara lor de baştină.
  3. Autori, care de asemenea, pot relata despre scena culturală din ţara lor de baştină şi pot oferi informaţii despre situaţia actuală din domeniul literaturii şi a teatrului.
  4. Atelierele din Ţările Parteneriatului Estic şi din Potsdam ar funcţiona în felul acesta, mai puţin ca şcoli de scriere, ci mai mult ca locuri de întâlnire între autori.
  5. Disponibilitatea de a participa la forumul internaţional în domeniul teatrului Theatertreffen din Potsdam (02 – 08 iunie).

Doritorii de a participa sunt rugaţi să transmită un CV şi textul dramatic la adresa cultura@akzente.md până la data de 31 ianuarie 2020.

La Chişinău, proiectul  Next Stage Europe 2020 este realizat de către Institutul Goethe în colaborare cu Centrul Cultural German Akzente.

Telegram