În Chișinău vor circula două rute de transport public pe timp de noapte, în regim de testare
Telegram

Un grup de tineri din echipa Orașul Meu au inițiat o campanie de colectare a semnăturilor din partea chișinăuenilor pentru a înainta Primăriei o petiție privind introducerea transportului pe timp de noapte. Voluntarii au ieșit în stradă pentru câteva săptămâni, timp în care au reușit să acumuleze peste 10 mii de semnături care susțin această inițiativă.

Astfel, în urma depunerii petiției marți, 15 martie, în cadrul unei întâlniri cu șeful Direcției relații cu publicul al Primăriei, Vadim Brânzaniuc, s-a confirmat introducerea în regim de testare a una-două rute de transport public care va circula pe timp de noapte.

petitie

„Vreau să vă mulțumesc din partea Primăriei Municipiului Chișinău pentru munca dvs și pentru această inițiativă. Problema transportului public pe timp de noapte nu este doar a Chișinăului. Anterior în oraș circulau rute nocturne, dar din motive financiare orarul a fost redus. În prezent transportul circula până la ora 10, dar suntem conștienți că acesta nu satisface necesitățile oamenilor care muncesc pe timp de noapte. Aceste demersuri vor ajunge la Primărie, care va stabili în regim de testare o rută-două și a efectua un studiu care să ne arate care sunt necesitățile, eficiența, cheltuielile”,  Vadim Brânzaniuc, șeful Direcției relații publice.

Ședința în întregime în cadrul căreia a fost depusă petiția poate fi urmărită mai jos:

 

Amintim că anterior s-a desfășurat o altă campanie de colectare a semnăturilor online, care a obținut a colectat în doar câteva zile 5.169 de voturi.

Telegram