În Chișinău se desfășoară forumul public „Parteneriat pentru o Moldovă Incluzivă și Prosperă – Femeile Contează!”
Telegram

Forumul se va desfășura pe data de 28 martie 2016, între orele 8:30-14:00 în incinta Radisson Blu Leogrand Hotel pe adresa str. Mitropolit Varlaam, 77, Chișinău, Moldova.

Evenimentul va reuni femei lidere din diverse domenii și politicieni pentru a discuta prioritățile de promovare şi protejare a drepturilor femeilor și fetelor în Republica Moldova.

Forumul Public are următoarele obiective:
1. Facilitarea discuțiilor directe și deschise între femeile lidere şi liderii partidelor politice parlamentare, membrii Parlamentului și mass media legate de prioritățile de dezvoltare actuale și viitoare ale țării din perspectiva femeilor din Moldova
2. Generarea de idei și propuneri concrete pentru implicarea semnificativă a femeilor în viața socială, economică și politică din Republica Moldova.
3. Femeile din domeniul HIV, violență, consumul de droguri, necesități speciale, migranți, etnie romă, etate, și antreprenoriat vor prezenta succesele și provocările lor.
4. Specific pentru ediția din acest an este implicarea bărbaților și băieților și sprijinul lor față de abilitarea femeilor și egalitatea de gen sub sloganul HeForShe – „Bărbații susțin egalitatea de gen”.
5. Participanții, atât femei cât și bărbați, vor face propuneri cu privire la abilitarea femeilor în fiecare domeniu specific de preocupare.

Printre participanti vor fi femei lidere din grupurile: femeile victime ale violenței, femeile afectate și infectate cu HIV, consum de droguri, femeile migrante, femeile cu necesități speciale, femeile şi fetele de etnie romă, femeile în etate și femeile antreprenoare. Agenda evenimentului și domeniile tematice de discuții sunt anexate.
Cele 9 grupuri de femei si 8 grupuri de politicieni vor discuta simultan prin rotație. Reprezentanții mass media vor forma cel de-al nouălea grup care va putea dialoga direct cu fiecare grup de femei.

Telegram