Discuție Publică. Sexul comercial: Lupta pentru Drepturi
Discuția publică “Sexul Comercial: Lupta pentru Drepturi” își propune ca scop să abordeze sexul comercial prin prisma drepturilor omului, și anume drepturile lucrătoarelor și lucrătorilor sexului comercial.
Această discuție se setează în contextul declarării poziției de decriminalizare a sexului comercial de către Amnesty International în anul 2015, precum și intenția organizației să dezvolte politici pentru asigurarea drepturilor lucrătoarelor/lucrătorilor sexului comercial.
Aceasta la rîndul său a declanșat un șir de dezbateri, dat fiind că există o diviziune puternică dintre poziția feminismului liberal, aka “e corpul meu și fac ce vreau cu el”, și poziția feminismului radical, și anume sexul comercial nu ar trebui să existe în general ca opțiune de lucru și e nevoie să fie exterminat. La această discuție vom încerca să găsim răspunsuri la următoarele întrebări: ce presupune decriminalizarea sexului comercial? Care sunt drepturile lucrătorilor/lucrătoarelor sexului comercial? Ce ar trebui să facă statul să le asigure drepturile omului? Cum la moment se încalcă drepturile lucrătoarelor/lucrătorilor sexului comercial? Și multe altele.
Invitatele evenimentului sunt Cristina Pereteatcu, Directoarea Executivă Amnesty International Moldova și Boglárka Fedorkó, invitată specială din partea Comitetului Internațional a Drepturilor Lucrătorilor/toarelor Sexului Comercial din Europa (www.sexworkeurope.org).
Evenimentul se va desfășura în limbele Română, Rusă și Engleză.
Intrarea este gratuită. Locurile sunt limitate, vă încurajăm să veniți din timp pentru a reuși să prindeți locuri.
Evenimentul deasemenea va fi transmis live de către partenerii noștri Privesc.eu, și îl veți putea accesa în regim live pe următorul link: https://www.privesc.eu/Arhiva/68271/Discutie-publica–Sexul-Comercial–lupta-pentru-drepturi-
Evenimentul este cea de a șasea discuție publică din seria celor șase organizate în perioada martie-august de către Grupul de Inițiative Feministe din Moldova, cu susținerea Fundației European Endowment for Democracy.