Discuție publică: Masculinități și feminități: exprimare de gen în Moldova
Начало: 20/05/2016 - 19:30
Место: Teatru-spalatorie, str. Eminescu 72
Цена: free
FACEBOOK

Discuția publică “Masculinități și feminități: exprimare de gen în Moldova” pornește de la faptul că exprimarea de gen este un construct social și este de fapt o prestație prin care se formează identitea de gen a persoanei. Invitații și invitatele vor povesti despre experiențele lor de exprimare a genului în Moldova. Scopul discuției este de a explora masculinitățile și feminitățile acceptate pentru anumite corpuri și pedepsirea exprimării acestor caracteristici atunci când ele nu corespund așteptărilor societății de a fi echivalente cu sexul biologic.

Invitații și invitatele evenimentul sunt trei persoane deosebite care locuiesc în Moldova și care își trăiesc viața ca persoane trans, queer și gender non-conformiste. Împreună vom afla cum ei și ele navighează într-o societate patriarhală ca cea din Moldova, unde rolurile și identitățile de gen sunt strict prescrise și deseori impuse. Invitata specială a evenimentului este Tiffany Richards, bursieră originară din SUA.

Evenimentul se va desfășura în limbele română și rusă.

Intrarea este gratuită. Locurile sunt limitate, vă încurajăm să veniți din timp pentru a reuși să prindeți locuri.

Evenimentul este cea de a treia discuție publică din seria celor șase organizate în perioda martie-august de către Grupul de Inițiative Feministe din Moldova, cu susținerea Fundației European Endowment for Democracy.

Telegram