Copiii de la Școala internat din Strășeni au avut ocazia să studieze gratuit o limbă străină
Telegram

Copiii de la Școala internat din Strășeni au avut ocazia să studieze gratuit o limbă străină

26 de elevi ai clasei a 9-a din gimnaziul-internat din Strășeni au avut ocazia de a studia o limbă străină la alegere – franceza sau engleza`, inițiativă susținută și finanțată de compania Sandriliona.

În urma unui curs intensiv ce s-a desfășurat timp de 3 luni, a câte 3 ori pe săptămână la Alianța Franceză din Chișinău, pe data de 8 aprilie a avut loc evenimentul ce a marcat încheierea studiilor, în cadrul căruia directorul companiei Sandriliona Vitalie Frăsineanu a felicitat copii cu rezultatele obținute și le-a înmânat diplomele de absolvire a cursului.

sandriliona (4)

 

Proiectul de susținere a copiilor de la școala-internat a început în toamna anului 2015, atunci când elevii au fost invitați în vizită la fabrica Sadriliona. Proprietarul companiei Franck Arif a înaintat ideea de a dărui acestor elevi posibilitatea de a studia o limbă străină, astfel încât, fiind absolvenți ai gimnaziului anul acesta, să pună o bază pentru viața de om matur spre care pășesc și în activitatea profesională din viitor.

sandriliona (3)s„Vă felicit cu finisarea acestor cursuri. Ați dat dovadă de dorință de a le finaliza și a studia ceva nou. Sper că acesta să fie un bun început, deoarece pe lângă aptitudinile profesionale pe care le veți dobândi, este necesar de a cunoaște și o limbă străină. Sunteți bravo și vă dorim succese din partea întregii fabrici Sandriliona. Este încă un pas spre viața matură”, afirmă directorul companiei Sandriliona, Vitalie Frăsineanu.

 

sandriliona (9)

 

 

sandriliona (8)s„Directorul Alianței Franceze, domnul Emmanuel Skoulios și echipa noastră suntem bucuroși să vă găzduim la noi astăzi. Sărbătorim oportunitatea de a colabora cu compania Sandriliona la acest proiect. Sperăm că ați apreciat această oportunitate de a studia fie engleza, fie franceza și ați primit plăcere de la aceste cursuri. Vă felicităm încă o dată pentru efortul pe care l-ați depus și rezultatele obținute. Sperăm că veți continua să aprofundați cunoștințele pe viitor. Dorim să aducem mulțumiri companiei Sandriliona pentru această oportunitate oferită copiilor”, a spus Eloïse Roussel, responsabilă de misiunea lingvistică la Alianța Franceză în Republica Moldova.

sandriliona (14)

 

Elevii s-au ales atât cu o mulțime de impresii și emoții pozitive, cât și cu un bagaj vast de cunoștințe noi, care, cred ei, vor fi utile pentru viitor după absolvirea gimnaziului.

„Am studiat anterior limba engleză la Ambasada SUA, însă vreau să spun că lecțiile de aici au fost mai efective pentru mine. Chiar dacă am început cursul de la zero, mi-a reușit să îmi îmbunătățesc cunoștințele. Și colegii mei care au studiat anterior franceză sunt foarte mulțumiți și au prins repede firul limbii engleze. Sunt foarte bucuroasă că am avut această ocazie să studiez limba și mi-aș dori pe viitor să continui studiile”, a relatat Cristina, elevă.

sandriliona (6)

 

„Impresiile mele sunt superbe. Îi mulţumesc sponsorului nostru pentru susţinere, datorită căruia am studiat mai bine limba engleză şi sunt foarte mândru de rezultatele pe care le-am obţinut. Mi-aş dori mult să continui studierea mai aprofundată a limbii”, a afirmat Alexei, elev.

„Eu am învăţat franceza. A fost interesant şi mi-a plăcut mult, chiar dacă a fost un pic complicat, luând în consideraţie că anterior am studiat doar limba engleză. Sunt foarte mulţumit că am avut această ocazie şi sper că anul viitor aş putea continua cursurile”, şi-a împărtăşit părerea Nicolae, elev.

sandriliona (7)

 

„Vorbeam puţin engleza până acum, căci am studiat-o pe parcursul a doi ani anterior, dar aici am aflat lucruri noi, mi-am amintit unele reguli şi asta a fost interesant. Aceasta a fost o oportunitate minunată atât pentru mine, cât şi pentru colegii mei, unii dintre care au început a învăţa engleza de la zero. A fost o experienţă frumoasă. Sper că după clasa a noua voi continua să studiez limba”, a zis o altă elevă, Adriana.

Elevii au avut parte și de o surpriză din partea Sandriliona – o vizită la cinematograf, unde s-au bucurat de vizionarea unui film animat în 3D și de pop-corn cu băuturi răcoritoare.

Compania Sandriliona planifică să continuie finanțarea proiectelor de acest gen. În viitorul apropiat, compania și-a propus să ofere o bursă de studii pentru unul dintre elevi care va avea cea mai bună reușită școlară.

„Ne pasă de probleme sociale ale Republicii Moldova. Iată de ce fabrica noastră susține copiii internatului din Strășeni prin asigurarea cursurilor de limba engleză și franceză la Alianța Franceză”, susține echipa Sandriliona.

razdelitel punktir

Întreprinderea SC „SANDRILIONA” SRL este o societate cu capital integral privat, fiind înfiinţată în anul 1998. Obiectivul principal de activitate al întreprinderei este producerea îngheţatei Sandra. Sandriliona este unul dintre liderii producătorilor de îngheţată din Republica Moldova, iar înghețată Sandra este exportată în Asia și Africa, unde este înalt apreciată de consumatori. Producerea înghețatei este asigurată de 245 de angajați, care își desfășoară activitatea în diverse domenii și asigură succesul companiei. Activitatea fabricii are un caracter sezonier, astfel în perioada caldă a anului aceasta lucrează 24 ore din 24, 7 zile în săptămână, pentru a asigura fiecărui doritor posibilitatea de a se răcori în zilele toride ale verii cu înghețata sa preferată.

Sandriliona produce peste 90 tipuri de înghețată, cu diverse arome și forme, de la înghețata tradițională Plombir în păhăruț, Eskimo, până la rulade de înghețată, Mousse care își menține forma și calitățile gustative chiar și după 2 ore de păstrare la temperatura camerei.

„Anul precedent am dezvoltat o nouă grupă de produse – înghețata artizanală. Pentru crearea unui produs absolut deosebit – proprietarul fabricii – Franck Arif a invitat unul din cei mai bun producători de înghețată din întreaga lume, de origine franceză. Utilizând cele mai bune ingrediente atât de pe piața internațională, cât și de pe piața locală, a fost creată noua înghețată artizanală Sandra, cu un gust unic și o finețe deosebită, ce se poate întrece cu orice înghețată cu renume mondial. Am dezvoltat un sortiment de peste 30 de arome, cum ar fi înghețata cu vanilie din Madagascar, ciocolată, fistic, fructe de pădure, portocale etc. Deoarece este un produs absolut special, înghețata artizanală Sandra este ambalată în caserole de 3 kg, destinată în special hotelelor, restaurantelor și cafenelelor”, relatează echipa fabricii Sandriliona.

Telegram