Atelierul de Management Cultural
Начало: 17/08/2016 - 00:00
Место: Zpațiu, Muzeul Zemstvei Guberniale, str Alexei Sciusev 103
Цена: -
FACEBOOK

Centrul de proiecte Culturale AzArt, cu suportul primăriei Municipiului Chisinau, în parteneriat cu Institutul Polonez Adam Mickiewicz și Asociația Tinerilor Artiști Oberliht, organizează în perioda 17-21 august, Atelierul de Management Cultural coordonat de Danuta Janicka-Mierzwa, Polonia.

AZART

Scopul acestui atelier este de a specializa studenți și tineri profesioniști din domeniul managementului cultural în etapele de concepere și lansare a proiectelor culturale naționale și internaționale, cum ar fi: instrumentele de comunicare, riscuri interculturale, oportunități și strategii de dezvoltare.

În cadrul atelierului, 17 participanți din Moldova și România vor avea și întâlniri cu reprezentanții unor instituții culturale locale și internaționale care au programe de susținere a inițiativelor culturale tinere.

Coordonatorul Danuta Janicka-Mierzwa, este trainer și manager de proiect din Polonia. A cooperat cu Freie Univesitat din Berlin între anii 2009-2015, ținând lecții de Management în cadrul unor proiecte internaționale. Are 12 ani de experiență atât în sectorul privat cât și în sectorul public într-un context internațional. În prezent activează la Academia de Arte Dramatice din Varșovia unde este responsabilă de departamentul Relații Internaționale. Este managerul Festivalului Internațional al Școlilor de teatru din Varșovia.

Acesta este primul proiect din Republica Moldova dedicat strict managementului cultural, în scopul de a dezvolta relațiile culturale dintre Moldova-Polonia, dar și alte țări. Rezultatul proiectului vor fi schimbări calitative în rândul lucrătorilor din domeniul culturii, cât și concepte de proiecte noi pentru dezvoltarea patrimoniului cultural în Moldova.

Evenimentul va avea loc la Zpațiu, Muzeul Zemstvei Guberniale, str Alexei Sciusev 103.

Telegram