04 июня 2016

Artistul Radu Dumbravă solicită susținere pentru a ajunge la Festivalul de Artă Monumentală din Polonia

Tânărul artist Radu Dumbravă a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru a-și îndeplini un vis – participarea la Festivalul de Artă Monumentală din Polonia, alături de alți artiști internaționali.

„Am început o colectare de fonduri pe platforma Guvern24, pentru a-mi realiza următorul obiectiv – participarea la festivalul de pictură murală “Monumental Art”, care se desfășoară în perioada de 26 Iunie – 9 iulie în orașul Gdansk, Polonia. Pentru mine acest festival înseamnă mai întâi de toate – cunoștințe. Voi asista la 5 artiști din diferite țări, unde, lucrând împreună cu ei, voi căpăta și mai multă experiență din domeniul picturii murale moderne”, afirmă Radu Dumbravă.

radu dumbrava mural

Radu Dumbravă este absolvent al Academiei de Arte din Chișinău și actualmente face pictură urbană – fenomen răspândit pe larg în lume ca “Street Art”, menționează dânsul.

„În ultimii ani am fost implicat în realizarea lucrărilor murale ce au apărut în capitală, în special a celor din sectorul Botanica. La finele anului 2015 am fost ales printre 16 cei mai proactivi tineri ai Chișinăului și continui în același ritm, deoarece orașul în care locuim împreună cu tine azi, mai mult ca niciodată, are nevoie de culori, de prospețime. Îmi doresc ca Chișinăul, pentru mine și pentru fiecare dintre noi, să se transforme, pas cu pas, an de an într-un oraș al picturilor murale cunoscute pe larg și peste hotarele sale.

În 2013 și 2014 am conlucrat împreună cu studenți și profesori ai Academiei de Pictură Murală din Gdansk, unde am realizat cea de a doua și a treia pictură din Proiectul “Muralis”, “Cerbul” și “Fluturii libertății”.

radu dumbrava

În anul 2015, împreună cu artiști polonezi și locali am pictat cea de a patra lucrare – băiatul pe bicicletă de pe bd. Decebal, lucrare dedicată Anului drepturilor omului în Europa.

În 2016 am un vis, care sper din tot sufletul sa fie realizabil: îmi doresc să ajung la cel mai prestigios festival de pictură murală din Europa, “MONUMENTAL ART”, care este la a 8-a sa ediție și se desfășoară în orașul Gdansk, Polonia – țara renumită datorită picturilor sale monumentale. Este un loc de inspirație pentru mulți artiști și colective, care an de an vin acolo pentru a-și realiza operele. Sunt sigur că și artiștii din Republica Moldova au ce arăta acolo, dar și a prelua, a absorbi tot ce este mai frumos în materie de street art. La acest festival aș putea interacționa cu artiști din 5 țări diferite, iar lucrând împreună aș putea învăța de la ei tehnici și idei noi, pe care ulterior să le pot transpune în creațiile pe care doresc să le realizez în Moldova, deoarece cred cu fermitate că orașul nostru poate deveni o galerie în aer liber, demnă de a se numi printre cele mai bune cel puțin în Europa.

radu dumbrava mural (6)

Festivalul se desfășoară în perioada 26 iunie – 9 iulie. Pentru a ajunge la această manifestație de prestigiu, este nevoie de suma de 800 EURO. Suma care acoperă transportul tur-retur avion 300 de euro și diurna pentru 15 zile de 500 euro.

Voi fi recunoscător pentru orice aport financiar cu care veți binevoi sa veniți întru susținerea realizării acestui vis. Recunoștința mea se va materializa în viitoarele lucrări, pe care sper sa le admirați în diferite sectoare ale capitalei.

Vă mulțumesc anticipat.”

Vezi detalii despre campanie și detalii despre Festivalul de Artă Monumentală din orașul polonez Gdansk.

Подписывайся