Artistul Constantin Botezat s-a expus la Hollywood
Telegram

Tânărul artist Constantin Botezat originar din Republica Moldova a vernisat pe data de 7 octombrie expoziția sa personală de pictură „Under the Visible” la Hollywood, California în incinta Galeriei ZEN ART și pe 9 octombrie la Hive Gallery, Los Angeles.

Evenimentul dezvăluie o serie de portrete în creion realizate curent. Acestea reprezintă o serie de trăsături faciale ale diferitelor persoane. Artistul menționează că a face un portret este un proces mai complex decât o reproducere mecanică a chipului cuiva, ci este un joc al sensibilității care interpretează trăsăturile modelului prin intermediul unui curent artistic pe care îl urmează sau se ghidează de gusturile sale personale.

constantin-botezat-expo-usa-8

 

Portretele realizate au funcția de a perpetua amintirea unor persoane întâlnite pe parcursul anilor. Pentru Constantin, pornirea spre portret este un fapt primordial și spontan în același timp și se manifestă în forma cea mai ingenuă în atribuirea unei imagini generice.

În aceste lucrări tânărul artist a pus accentul pe caracter, înfățișare și percepție prin intermediul liniilor, petelor și tehnicii, reprezentând filosofia și morala fiecărui personaj.

Constantin este reprezentat oficial de Galeria IAGA Contemporary Art din Cluj-Napoca. În prezent, este student la Universitatea de Arta din orasul Bari, Italia. Anterior, a participat la numeroase expoziții personale sau de grup, atât locale, cât și internaționale. Precum afirmă tânărul, expozițiile reprezintă o oportunitate deosebită și este o punte de contact între publicul american și tinerii artiști.

Constantin-Botezat-05

 

Aceste expoziții, cu semnificație deosebită pentru căutările artistului, reflectat în operele expuse, denotă efortul, ambiția și dorința tânărului de a-și organiza primul său eveniment în Hollywood la doar 21 de ani.

„Expozițiile au avut loc grație bunului meu prieten Carson Mcallister căruia îi sunt enorm de recunoscător pentru ajutorul și motivația sa și la fel partenerilor de la ZEN ART, HIVE GALLERY și IAGA Contemporary Art”, conchide Constantin Botezat.

Printre oaspeții evenimentului au fost actrița din Basarabia Silvia Busuioc cu succes la Hollywood și Witney Carson, dansatoarea de la „Dancing with the Stars”.

constantin-botezat-expo-usa-7

 

constantin-botezat-expo-usa-2

 

constantin-botezat-expo-usa-3

 

constantin-botezat-expo-usa-4

 

constantin-botezat-expo-usa-5

 

constantin-botezat-expo-usa-6

 

Telegram