Artistul Alexei Luca a pictat apusul peste lacul Costești pe cea de-a șasea stație
Telegram

Artistul plastic Alexei Luca, inițiatorului proiectului de pictare a stațiilor în localitatea Costești a finalizat de curând cea de-a șasea stație și a relatat pentru Locals impresiile sale în urma acestei experiențe.

Anterior, alte cinci stații au fost pictate în ajun de Paște, de către grupul de inițiativă „Colibri” împreună cu voluntarii și pictorul Alexei, în cadrul proiectului numit „Expresie: Satul meu – culoare pentru suflet”.

Inițiativă a fost posibilă datorită unui grant oferit de Fondului pentru Tineri Ialoveni, în valoare de 6000 de lei și a suportului financiar din partea Primăriei Costești.

alexei luca costesti

alexei luca

„Acest proiect m-a ajutat să mă dezvolt ca artist și anume în pictura murală. În procesul de lucru am întâmpinat unele obstacole, dar le-am depășit cu succes. Eu, cel care nu cunoaște bine satul, încât mai mult timp acordam mereu studiilor și artei, am avut ocazia să cunosc lume diversă și să aud păreri atât negative, cât și pozitive despre această inițiativă.

La ultima stație am lucrat mai mult decât la celelalte. Am redat un apus de soare pe lacul Costești, unde am petrecut momente frumoase în copilărie. Am transmis acea stare pe care am simțit-o pentru prima dată în viață, cea dintâi dragoste de adolescent, stârnită la apus de soare pe malul lacului Costești.

Mi-a plăcut să lucrez la acest proiect și aș dori să mă implic pe viitor în proiecte de acest gen. În curând, de Ziua Europei voi participa la un concurs din Chișinău cu tematica pictură murală. Iar dacă vara voi pleca în SUA, aș vrea să las și acolo o picătură din arta mea și la toamnă, revenind acasă, voi începe în continuare să colorez Costeștiul și întreaga Moldova”, a relatat pictorul Alexei Luca.

 

Iată cele 5 stații care au fost pictate anterior:

Amintim că asemenea inițiativă s-a manifestat și în orașul Ialoveni, unde în toamna anului 2015 au fost pictate toate stațiile de autobuz din oraș.

Telegram